Centura București. Cât va mai dura coșmarul

Masini circula in coloana pe soseaua de centura a Bucurestiului, luni, 19 ianuarie 2015. Peste 140.000 de masini tranziteaza zilnic soseaua de centura a Capitalei, viteza medie în orele de vârf fiind de cel mult 17 kilometri pe ora din cauza gropilor, a deni­velarilor si a lucrarilor care au loc pe anumite portiuni. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Compania Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, luni, contractul pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN Centura București, sectorul DN2 până la Autostrada A2. Durata contractului este de 75 de luni si cuprinde: 15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor.

Ministerul Transporturilor informează că reprezentanții CNAIR au semnat astăzi, 2 martie 2020, cu antreprenorul Tirrena Scavi  contractul  pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN Centura București, sectorul DN2- A2.  Valoarea de semnare a contractului este de peste 235 milioane de lei , fără TVA, sursa de finanțare fiind  Fondul de Coeziune în cofinanțare cu Bugetul de Stat.

Proiectul cuprinde modernizarea a 11,5 kilometri de centură rutieră a Capitalei și constă în lărgirea capacității de circulație de la două benzi la patru benzi de circulație (câte două pe sens). Mai implică și eliminarea unor intersecții la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi precum și reabilitarea pasajelor si a podurilor existente pe acest sector de drum național. Durata contractului este de peste șase ani, mai aexact 75 de luni si cuprinde: 15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor.

CNAIR a mai avizat, luni, proiectul tehnic pentru secțiunea 1 a autostrăzii Sibiu–Pitești (Sibiu – Boița). Contractul de proiectare și execuție, cu o valoare de peste 610 milioane de lei , fără TVA a fost semnat în aprilie 2019 cu cei de la Compania Porr Construct SRL. Durata contractului prevede 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție. Antreprenorul va depune documentația necesară obținerii Autorizației de Construire, emisă de către Ministerul Transporturilor.

În privința Autostrăzii Transilvania, documentația pentru secțiunea 3B5 Nușfalău–Suplacu de Barcău a fost validată de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, iar termenul de depunere a ofertelor este 9 martie 2020. Valoarea estimată a contractului pentru proiectarea și execuția a 13,55km de autostrada este de 39 milioane lei.