Evenimentul Zilei > Social > Centru de informare şi consiliere pentru migranţi în Bacău
Centru de informare şi consiliere pentru migranţi în Bacău

Centru de informare şi consiliere pentru migranţi în Bacău

Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) anunţă că a deschis un Centru de informare şi consiliere pentru migranţi în Bacau, în cadrul unui proiect care contribuie la integrarea străinilor care s-au mutat în România.

Astfel, centrul funcţionează în cadrul Proiectului „Reţea de centre de informare şi consiliere pentru resortisanţi ai unor ţări terţe”, anunţă un comunicat de presă al fundaţiei. Proiectul contribuie la integrarea străinilor cu şedere legală pe teritoriul României, prin asigurarea unor servicii relevante de informare şi consiliere care să faciliteze accesul nediscriminatoriu al migranţilor la serviciile publice, potrivit FSC.
Proiectul este finanţat prin Fondul European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe, Programul Anual 2009, în cadrul Programului general „Solidaritatea şi Gestionarea fluxurilor migratorii”.
Proiectul „Reţea de centre de informare şi consiliere pentru resortisanţi ai unor ţări terţe” este implementat în perioada 1 iunie 2010 – 31 mai 2011 de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), în cooperare cu parteneri locali precum Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacău.
Astfel, Centrul de informare şi consiliere pentru migranţi din Bacău face parte dintr-o reţea care funcţionează în următoarele 15 oraşe din România: Bucureşti/ Ilfov, Bacău, Buzău, Braşov, Cluj, Constanța, Craiova, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Târgul Mureş şi Timişoara.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: