Ministerul Sănătății a anunțat că, din cauza cererii tot mai mici de vaccinare, extrem de multe centre de vaccinare se vor închide.
La Brașov, se deschide un centru de vaccinare chiar într-o biserică-monument.
Un centru de vaccinare se va amenaja luni, 21 iunie, în Biserica Neagră din Brașov. Pe toată perioada vaccinării se va derula un maraton al muzicii de orgă.
Conform unui comunicat al Primăriei Brașov, luni, în Biserica Neagră, între orele 10.00 și 19.00, se desfășoară cel de al nouălea eveniment din cadrul campaniei „Liber la vaccinare, liber la viață!“.
„Liber la biserică!” este un eveniment dedicat enoriașilor și personalului ecumenic, indiferent de cult. Potrivit Primăriei Brașov, Biserica Neagră este prima din România care își deschide porțile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii.
„Centrul de vaccinare va fi amenajat aici în altarul Bisericii Negre și, important este de știut, că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni Biserica Neagră și pot asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.
Maraton al muzicii de orgă
Cei care se vaccinează vor avea acces gratuit să viziteze Biserica Neagră. Cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă, care să acompanieze acțiunea de vaccinare pe durata întregului eveniment.
„Comunitatea Bisericii Negre susține orice măsură care duce la prelungirea vieții. Suntem alături de cadrele medicale și de autorități pentru eforturile comune de a combate virusul. Invităm, cu mult drag, pe toți brașovenii să participe la acest maraton de vaccinare în Biserica Neagră. O să se bucure de o ambianță deosebită și de cântec de orgă pe tot parcursul maratonului”, a explicat Frank - Thomas Ziegler, șef birou Biserica Neagră.
Vaccinarea se face fără programare, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.
Biserica Neagră din Braşov este unul dintre cele mai reprezentative edificii ale goticului transilvănean. Biserica evanghelică din Braşov, având hramul Sf. Fecioare Maria, şi-a primit numele ca urmare a marelui incendiu care a cuprins oraşul în 1689. Din cauza fumului gros şi a flăcărilor i s-au înnegrit zidurile.