Evenimentul Zilei > Actualitate > Celebrul „Stelu”, terenuri în zone cheie ale Capitalei. Cum şi-a construit afaceristul acest imperiu
Celebrul „Stelu”, terenuri în zone cheie ale Capitalei. Cum şi-a construit afaceristul acest imperiu

Celebrul „Stelu”, terenuri în zone cheie ale Capitalei. Cum şi-a construit afaceristul acest imperiu

Omul de afaceri Gheorghe Stelian pare să fi pus mâna pe cele mai bune zone din Capitală. Tot el este beneficiarul despăgubirilor de zeci de milioane de euro acordate ilegal care au băgat-o în arest pe şefa DIICOT.

Controversatul om de afaceri este acuzat acum că a obţinut, pe nimic, bucăţi uriaşe din zonele de top precum Floreasca sau Moşilor. 

În fiecare şantier de pe terenurile obţinute în sectorul 2 de Gheorghe Stelian, acesta este răspunsul standard. Gheorghe Stelian şi-a construit averea pe cumpărarea de drepturi litigioase, la preţuri de nimic. 

În Floreasca, parcele de mii de metri pătraţi se regăsesc pe străzi cu nume sonore. Stelu are terenuri şi pe bulevardul Barbu Văcărescu şi în Vatra Luminoasă, în zona Circului şi, mai departe, spre centrul Bucureştiului, pe Moşilor şi bulevardul Basarabia, potrivit Antena 3. Toate terenurile au fost obţinute din câteva mari tunuri imobiliare. Primul dintre ele – afacerea Tonolla. Moştenitorii familiei de industriaşi Tonolla aveau de recuperat peste patru hectare în sectorul 2 şi alte proprietăţi în Chiajna şi Sinaia. În mâinile lor însă, actele nu valorau nimic.Aşa că i-au vândut drepturile lui Gheorghe Stelian, la un preţ infim: 250.000 de euro. Autorităţile s-au mişcat foarte rapid. Gheorghe Stelian a primit, la schimb, peste 5 hectare în cele mai bune zone ale Bucureştiului.

Alte terenuri au fost obţinute printr-o altă afacere controversată – aşa-numita afacere Nicolau, de la numele cetăţeanului german Georg Nicolau. Gheorghe Stelian şi Niculina Tatarici, parteneră de afaceri, au cumpărat drepturile pentru un teren în comuna ilfoveană Dobroieşti cu 800.000 de euro. 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: