Una dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase clădiri din București a fost scoasă la vânzare pentru suma de 26 milioane de euro. Este vorba despre Palatul Bragadiru, construcție situată în centrul municipiului București, o locație în care se pot organiza diferite evenimente. Palatul Bragadiru – cunoscut în trecut drept imobilul Colosseum – a fost construit de omul de afaceri Dumitru Marinescu – Bragadiru, fondatorul Fabricii de Bere cu același nume.
Situat în centrul municipiului București, Palatul Bragadiru a fost scos la vânzare pentru suma de 26 de milioane de euro. Proprietarii săi au apelat la o agenție imobiliară care au postat un anunț de vânzare și pe site-ul imobiliare.ro.
Locația are undeva la 10.000 de metri pătrați construiți, având subsol, parter și trei etaje, cu o amprentă la sol de 2.411 metri pătrați. Palatul este renovat și se vinde împreună cu grădina de 12.121 metri pătrați, pentru 26 de milioane de euro sau separate, pentru 13 milioane de euro. La această sumă se mai adaugă și comisionul de 2% perceput de agenția imobiliară
„Palat unicat în centrul Bucureștiului, având 10.000 mp construiți, S+P+3 etaje, amprenta la sol 2.411 mp, teren 16.490, sub construcție 4369 mp, 87 de încăperi, grădina aferentă palatului 12.121 mp, încadrată în zona urbanistică M3. Palatul este renovat așa cum reiese din poze, se vinde separat de grădină sau în totalitate la un preț de 26.000.000 euro sau separat 13.000.000 euro fiecare. Plus 2 % comision firmă”, se arată în anunțul de pe site-ul imobiliare.ro.
Palatul Bragadiru a fost conceput de la momentul construcției sale, în 1898, drept un loc de recreere, conform tradițiilor vremii. Clădirea era compusă dintr-o spectaculoasă sală de bal care poate funcționa și ca teatru sau sală de concerte, o bibliotecă, popicarie, numeroase camere, magazine și birouri ce funcționau la parter.
Palatul Bragadiru o locație spectaculoasă în București
În prezent, conform descrierii de pe site-ul oficial locația este un spațiu dedicat organizării diferitelor evenimente, de la nunți, botezuri, aniversări până la petreceri corporate.
„De mai bine de 100 de ani, în centrul Bucureștiului, există un singur palat privat învăluit în nostalgia petrecerilor aristocratice. Gazdă primitoare pe tot parcursul anului pentru evenimentele importante din viața dumneavoastră, fie nunți, botezuri și alte ocazii însemnate, evenimente culturale sau corporatiste, Complexul Arhitectural Palatul Bragadiru, cu o suprafață de peste 16.000 mp, împletește firele de poveste ale momentelor de hotar cu talentul echipei organizatorice”, se arată în descrierea de pe site.
Administratorii locației propun celor care apelează la serviciile lor, „fastul și magia poveștilor de altădată: covor roșu la intrare și pe scări, valet parking, sală de bal, scenă cu sunet și lumini de ultimă generație, cameră de joacă pentru copii, baby-sitting și private security!”. Aceștia pun la dispoziție, pentru organziarea evenimentului terasa și grădina de vară, cât și în interiorul elegant decorat cu mobilă stil.
„Un loc exclusivist pentru oameni speciali... Fiecare eveniment are o poveste, fiecare poveste este unică și ar trebui să rămână întipărită în mintea învitaților multă vreme după desfăsurarea ei. Și cum majoritatea poveștilor pe care le ținem minte toată viața se desfășoară într-un palat, locul ales pentru evenimentul dumneavoastră trebuie sa fie unic”, se mai arată pe site-ul Palatului Bragadiru.
Istoria Palatului Bragadiru
Construcția „Colosului”, așa cum era cunoscută clădirea la începuturile sale, a fost realizată după planurile concepute de arhitectul austriac Anton Shuckerl în anul 1894. Proprietarul domeniului, omul de afaceri Dumitru Marinescu Bragadiru (foto), a conceput clădirea ca loc de recreere, în tradiția fabricilor de bere de a avea și un local în vecinătate.
Comerciant de alcool, făcând avere din rachiul vândut soldaților, în Războiul de Independență din 1877, Dumitru Marinescu Bragadiru a achiziționat acest teren și a construit, o fabrică de bere – Fabrica de Bere Bragadiru.
Lucrările propriu-zise la palat au durat patru ani, până în 1898 pe terenul pus la dispoziție de omul de afaceri. Rezultatul a fost o structură impresionantă ce imbina stilurile celor mai renumite clădiri ale timpului, Camera de Comerț, Poșta Română, Casa de Economii și Consemnatiuni (CEC-ul) și clădirea Curții Supreme de Justiție, toate construite în aceeași perioadă.
La 11 iunie 1948 regimul comunist a naționalizat fabrica de bere, iarPalatul Bragadiru a fost redenumit Casa de Cultură Lenin. În anul 2003 descendenții omului de afaceri au revendicat imobilul și l-au redobândit conform titlului emis de Primaria Municipiului București.