Evenimentul Zilei > Actualitate > Cele mai vizitate locuri din România. Află cine e pe PRIMUL loc
Cele mai vizitate locuri din România. Află cine e pe PRIMUL loc

Cele mai vizitate locuri din România. Află cine e pe PRIMUL loc

Cunoscutul portal turistic, TripAdvisor, a alcătuit un top al celor mai vizitate destinaţii turistice din România. Astfel, conform TripAdvisor, citat de Digi 24, cel mai vizitat loc din România este Castelul Peleş.

Pe locul doi, se situează Cetatea Alba Iulia. Aici vin, anual, peste 300.000 de turişti ce rămân încântaţi de de soladaţii care mărşăluiesc în uniforme care le imită perfect pe cele din secolul al XVIII-lea.

Sunt în vacanţă. Cetatea este foarte frumoasă, foarte interesantă. Sunt atât de multe lucruri de văzut şi oriunde mă uit e ceva diferit de văzut. Arhitectura şi clădirile sunt toate foarte diferite”, a spus Paul, care a venit din Marea Britanie pentru a vizita Cetatea.

E un oraş foarte frumos. Ne place, ne place, ne place. Ne-a plăcut centrul vechi, toate poveştile vechi despre oraş şi bineînţeles ne-au plăcut soldaţii şi caii”, a spus o turistă venită tocmai din Israel.

Cele mai cunoscute obiective turistice din Alba sunt: Catedrala Reîntregirii Neamului, Catedrala Catolică, Muzeul Naţional al Unirii, Sala Unirii, Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan sau statuia lui Mihai Viteazul.

Construcţia Cetăţii Alba Carolina a început în 1715, după planurile arhitectului italian Giovani Morando Visconti. Aceasta s-a finalizat după 24 de ani. Cetatea Alba Carolina se întinde pe 120 de hectare.