Cele mai tari spectacole la NETA 2015

Cele mai tari spectacole la NETA 2015

De mâine, ia startul cel mai așteptat Festival internațional. Trei mese rotunde au intrare liberă

Primii artiști invitați la Festivalul Internațional de Teatru NETA 2015 au venit, de ieri, la București. Este vorba de Teatrul de Stat de Muzică şi Dramă „Vaso Abashidze” din Tbilisi, ce va deschide, mâine, cu „Visul unei nopți de vară”, în regia lui David Doiashvili, care participă Festivalul internaţional ce se va desfășura pentru patru zile sub noua cupolă a Teatrului Național.

Invitații din cele zece țări paricipante (Albania, Bulgaria, Croația, Georgia, Italia, Macedoania, Muntenegru, România, Rusia și Slovenia) vor fi cazați la Hotel Minerva, iar masa le va fi servită chiar la Teatrul Național, pentru a putea să-și desfășoare nestingheriți repetițiile. Fiecare spectacol va fi urmat de o dezbatere cu realizatorii. Piesele se vor juca în limbile originale, dar vor fi supratitrate în limba română și engleză.

Biletele costă între 20 și 50 de lei (la „Electra”, piesa ce va închide festivalul), iar la mai multe reprezentații e Sold Out. Două coproducții NETA vor fi în premieră absolută. Astfel, „Noroc Nosferatu”, o coproducție a trei teatre din Slovenia și „Chiril și Metodie”, o piesă ce se va juca miercuri, 2 septembrie, la Sala Mare, vor vedea scena pentru prima dată. Cea din urmă producție este foarte interesantă și ultramodernă. Nu este însă recomandată copiilor sub 16 ani, deoarece este vorba de un teatru direct, necosmetizat, ce nu se ferește de scene de nuditate sau subiecte tabu precum homosexualitatea sau traficul de organe.

Ne puteți urmări și pe Google News