Ei bine, noi am făcut pușină cercetare prin cele mai ciudate topuri și am alcătuit o listă cu cele mai controversate și bizare preparate din lume.

Cel mai periculos

Peștele fugu, o delicatesă japoneză extrem de veche, poate fi letal dacă este pregătit în mod incorect, deoarece conține cantități mortale de otravă. Deși statisticile variază, rata medie de mortalitate ca urmare a consumului de fugu este 6,8%, în cele mai multe cazuri victimele fiind pescari amatori care au mâncat din propria captură de pește.

Cel mai scump

Cristiano Savini, un căutător de trufe din Toscana (nordul Italiei), a făcut cea mai mare descoperire a sa în ianuarie 2007, când a găsit o trufă albă imensă, cu o greutate de circa 1,4 kilograme. Cristiano și tatăl său au descoperit trufa cu ajutorul câinelui lor Rocco și au vândut-o la scurt timp după aceea, la o licitație într-un cazino din Macao, pentru impresionanta sumă de 330.000 de dolari. Regiunea italiană Piemont este locul în care se spune că pot fi găsite cele mai bune trufe din lume.

Cel mai ieftin

Este vorba de carnea de șobolan vândută pe post de gustare pentru cină. Șobolanii distrug culturile din Vietnamul rural, așa că agricultorii îi prind, îi învelesc în frunze de banană și îi vând. În Thailanda, șobolanii și liliecii sunt prăjiți și serviți pe frigăruie.

Cel mai „obraznic”

Sushi-ul este renumit pentru prezentarea sa colorată și artistică, însă unele restaurante din Japonia duc această formă de artă la un nou nivel. Nyataimori este sushi servit pe corpul unei femei goale. Restaurantele care servesc Nyataimori (sau echivalentul masculin, Nantaimori) sunt rare, iar prețul este pe măsură.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE