Evenimentul Zilei > Social > Cele mai noi oferte de muncă în Europa. Cât oferă Suedia pentru un farmacist cu 10 ani de experiență și cât poate câștiga un îngrijitor de bătrâni în Anglia
Cele mai noi oferte de muncă în Europa. Cât oferă Suedia pentru un farmacist cu 10 ani de experiență și cât poate câștiga un îngrijitor de bătrâni în Anglia

Cele mai noi oferte de muncă în Europa. Cât oferă Suedia pentru un farmacist cu 10 ani de experiență și cât poate câștiga un îngrijitor de bătrâni în Anglia

25 de posturi sunt vacante pentru românii care vor să muncească în Marea Britanie ca îngrijitori de bătrâni. În rețeaua EURES mai sunt disponibile zeci de alte posturi în toate specializările și în mai toate țările.

2.900 de euro pe lună oferă Suedia pentru un inginer laborant care știe bine engleza (nivel C1-C2). Dacă inginerul are și masterat, salariul urcă la 3.200 de euro. Posturile oferite sunt în sudul Suediei și la Copenhaga. 

Suedia mai are nevoie de chimiști, biologi, ingineri în tehnologia farmaceutică, farmaciști. Pentru un farmacist cu 10 ani de experiență Sudia plătește 4.170 de euro brut, iar dacă are și master pe deasupra salariul urcă la 4.700 de euro.

Pentru un inginer IT cu doar 2 ani de experiență Suedia oferă un salariu de 3.200 de euro brut pe lună dacă are și masterat. Contractul este pe perioadă nedeterminată, iar concediul numără 25 de zile pe an.

Anglia are vacante 25 de posturi de îngrijitori bătrâni, plătite cu 7 -7,8 lire sterline pe oră. Nu vor fi angajați decât cei care au cazier internațional curat și carnet de conducere categoria B.

Germania are nevoie de meseriași zugravi, plătiți cu 12,8 euro pe oră. Contractul de muncă inlșude 35-40 de ore de lucru pe săptămână, iar angajatorul recrutează doar vorbitori de limbă germană.