Cele mai neobișnuite şi ciudate lucruri despre familia regală britanică. Secretele capetelor încoronate

Sursa foto: Arhiva EVZ

Pentru mulți, lumea privată a regalității britanice este o sursă de intrigi și fascinație. Cu toate acestea, în spatele acestui văl misterios se află câteva fapte ciudate pe care îţi vine greu să le crezi deoarece par ireale.

Chiar dacă ne naștem o singură dată, asta nu o împiedică pe Regina să-şi sărbătorească două zile de naștere. Ziua ei de naștere „oficială” (nu reală), care poate varia pe tot teritoriul comunității, este de obicei în a doua zi de luni a lunii iunie și marcată de parade în Capitală.

Motivul pentru care Majestatea Sa are 2 zile de naștere? În trecut, în Marea Britanie, monarhii obișnuiau să fie sărbătoriți în zile care nu aveau legătură cu data nașterii lor. Practic, tradiția în urma căreia și Regina Elisabeta beneficiază de dublă aniversare a luat naștere în urmă cu peste 250 de ani, scrie Independent.

Unul dintre strămoșii Reginei, Regele George al II-lea s-a născut în noiembrie 1683, când în Marea Britanie nu este deloc o vreme bună. Acesta este motivul pentru care în 1748 a ales să fie sărbătorit într-o perioadă mai frumoasă din an. De aici a plecat întreaga istorie care ține de cele două aniversări ale Reginei din prezent.

O altă ciudățenie: nimeni nu are voie s-o atingă pe regină

A fost de multă vreme o regulă că nimeni, în afară de un regal, nu ar trebui să atingă fizic un membru al familiei regale, în special monarhul. Această regulă, însă, este adesea ignorată în zilele noastre.  De exemplu, Michelle Obama a îmbrățișat-o pe regina la Palatul Buckingham în 2009. Acesta ar trebui să fie un mare „nu-nu”, dar se pare că regina a acceptat– unii chiar spun că ea a inițiat-o.

De asemenea, nu poţi plănui să te căsătorești cu un regal, în speranța că poți crea un complot pentru a prelua tronul. Nimeni care se căsătorește cu un regal nu poate urca vreodată în vârf. Dacă te-ai căsătorit cu un monarh, titlul tău ar fi: regina sau rege-consort.

Masa cu regi și regine poate părea un pic o capcană pentru oaspeți, pentru că toată lumea trebuie să-și pună jos cuțitele și furculițele de îndată ce monarhul încetează să mănânce.

De unde provin veniturile regalilor

Mulți oameni cred că familia regală are bani doar datorită contribuabilului, dar de fapt au numeroase surse de venit. Venitul lor primar este derivat din Ducatul de Lancaster, un portofoliu de proprietăți rezidențiale, agricole și comerciale. Și apoi, desigur, mulți oameni vizitează Londra doar pentru a vedea locuințe regale, cum ar fi Palatul Kensington și Casa Clarence.

Încă ceva interesant, regina nu are nevoie de pașaport, deoarece toate pașapoartele din Regatul Unit sunt emise în numele Majestății Sale. Şi atunci, de ce ar avea nevoie Majestatea Sa de permisiunea ei pentru a pleca în străinătate? Regina este unul dintre singurii oameni din lume care nu necesită pașaport pentru călătoriile internaționale.

Ceva şi mai bizar, membrii familiei regale nu trebuie să joace Monopoly. Se pare că, la fel ca noi ceilalți, nici măcar regalitatea nu este imună la inevitabile rupturi și lupte interioare. În 2008, Ducele de York a dezvăluit că, aparent, jocul tradițional de Crăciun devine puțin prea vicios în gospodăria Mountbatten-Windsor.

Mulți dintre regali sunt îngropați în Westminster Abbey. Încoronări, nunți și într-adevăr înmormântări regale au avut loc la Westminster Abbey. Șaptesprezece monarhi britanici sunt îngropați acolo, primul fiind regele Edward în secolul al XIII- lea. Toți monarhii Tudor, cu excepția lui Henric al III-lea, sunt și ei îngropaţi acolo.

Regina a inventat o rasă de câini

Regina iubește corgi-ul și, când unul dintre ei s-a împerecheat cu un teckel, a creat noua specie de câine de rasă mixtă Dorgi. Datorită loialității, inteligenței și prieteniei lor, se spune că aproape toți Dorgii sunt la fel de adorabili și iubitori.

Regalii dețin o mulțime de proprietăți. Proprietățile Crown Estate valorează aproximativ 14 miliarde de lire sterline și se extind în toată Marea Britanie în tot felul de nișe, inclusiv palate regale, silvicultură, parcuri, comercial si rezidențial, minerale, inclusiv aur și argint, plus drepturi la hipodromuri precum Royal Ascot și chiar la centre comerciale, relatează evanevanstours.com.