Noile dotări, în valoare de 3 milioane de euro, apar în urma  unui proiect strategic derulat în parteneriat cu medicii din Serbia.
(n.r. „Inițiativa comună România-Serbia împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: îmbunătățirea diagnosticului și tratamentului tumorilor maligne – ROSECAN”).

Astfel, Spitalul Clinic Județean de Urgentă „Pius Brînzeu”, prin Centrul OncoGen, a fost desemnat câștigătorul procedurii de achiziție de echipamente medicale și IT, în valoare de peste 2,3 milioane de euro. În următoarele luni, la institutul de cercetare de la Timișoara va ajunge aparatură de ultimă generație, destinată diagnosticului de precizie în cancer. Printre dotpri se găsesc dispozitive care pot identifica mutațiile genetice prezente ăn structura ADN-ului și ARN-ului, dar și un aparat care permite analiza interacțiunilor dintre celulele tumorale și celulele sistemului imun etc.

Nu în ultimul rând, OncoGen se va dota cu o bioimprimantă 3D cu cameră sterilă, care generează modele tisulare 3D pentru testarea eficienței terapiilor antitumorale de ultimă generație, pe organele afectate de cancer. Potrivit statisticilor, în Timiș au fost diagnosticați, anul trecut, 6.500 de noi pacienți bolnavi de cancer.