Într-o scrisoare foarte virulentă către The Sun, Daily Mail, Daily Mirror şi Daily Express, cuplul, instalat recent în California, anunţă că nu va exista „nicio colaborare” cu acestea, potrivit extraselor publicate luni de mass-media britanică.

Potrivit scrisorii, scopul acestei decizii nu este de a „evita criticile”, au dat ei asigurări, „sau de a opri dezbaterea publică sau de a cenzura informaţiile raportate fidel”.

Presa britanică a fost avertizată încă din luna ianuare de avocații prințului Harry și ai soției sale în legătură cu hărţuirea cuplului în urma anunţului acestora de a renunţa la îndatoririle lor oficiale din cadrul casei regale britanice.

Recent, cuplul regal s-a mutat într-o casă din Los Angeles, unde ducele şi ducesa de Sussex cred că presa e liberă și că, astfel, nu vor să mai fie folosiţi ca „monedă într-o economie a clickbait-urilor (titlurile create cu scopul de a atrage cititorii) şi a dezinformării”.

„Ducele şi ducesa de Sussex au văzut vieţile unor oameni pe care îi cunosc – dar şi ale unor oameni care le sunt absolut străini – destrămate, pur şi simplu pentru că bârfele murdare cresc veniturile din publicitate”, au scris avocaţii celor doi.