Evenimentul Zilei > Social > Cele mai grave accidente de tren produse în ultimii ani în țara noastră
Cele mai grave accidente de tren produse în ultimii ani în țara noastră

Cele mai grave accidente de tren produse în ultimii ani în țara noastră

Un accident feroviar s-a produs în după-amiaza zilei de 19 septembrie 2014, în apropierea orașului Bacău, soldat cu un mort și trei răniți. Un tren de pasageri care se deplasa pe ruta București - Iași a deraiat după ce a lovit un TIR al cărui șofer a ignorant semnalele de la trecerea la nivelul cu calea ferată.

Un accident similar s-a produs tot la Bacău la 14 septembrie 2014 când doi bărbați au fost spulberați de tren. Aceștia se aflau în stare de ebrietate. Unul dintre ei a murit pe loc, iar celălalt a fost transportat în stare foarte gravă la spital.

Cele mai grave accidente feroviare produse în ultimii ani în țara noastră au avut loc la:

-14 august 2009, soldat cu 14 persoane decedate și două grav rănite, după ce un microbuz a fost lovit de trenul Săgeata Albastră Brașov — Iași, în apropierea comunei Scânteia, din Județul Iași. Vinovat de accident a fost șoferul microbuzului, care a decedat la spital. Patronii firmei Val Cris Trans, proprietara microbuzului, au fost cercetați penal.

—8 septembrie 2013, când un număr de 11 persoane au murit printre care și doi copii, după ce o dubiță a fost lovită de un tren în zona fabricii de medicamente Antibiotice din Iași, șoferul neasigurându-se în momentul trecerii peste linia de cale ferată, spre localitatea Uricani.

—8 septembrie 2012, când opt persoane au murit și alte două au fost grav rănite la o trecere de cale ferată semnalizată între localitățile Sfântu Gheorghe și Ozun, după ce trenul 4012 care circula pe ruta Târgu Mureș-Brașov a lovit un tractor cu remorcă în care se aflau între 15 și 20 de persoane, care fuseseră la muncă pe câmp.

—21 iunie 2011, soldat cu patru persoane decedate. Acestea se aflau într-un autoturism care a fost lovit în plin de trenul rapid București — Suceava, în zona Pasajului Muncel, din județul Iași, întrucât șoferul mașinii nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată.

—30 decembrie 2010, când patru persoane au murit după ce un tren care circula pe ruta Dorohoi-Iași a izbit o mașină la trecere la nivel cu calea ferată, în dreptul comunei Albești din județul Botoșani.

—16 octombrie 2013, soldat cu 15 răniți. Accidentul s-a produs între localitățile Monor și Vătava din județul Bistrița-Năsăud și au fost implicate un tren de marfă și o drezină.

—31 mai 2009, când șapte persoane au fost rănite după ce un autocamion a intrat în coliziune cu o garnitură de tren de persoane, la o trecere de nivel de pe ruta Băile Călacea-Satchinez, provocând deraierea a două vagoane. Vinovat de producerea accidentului a fost șoferul vâlcean care, neasigurându-se la trecerea de nivel peste calea ferată.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: