Cele mai frumoase plaje din lume

Cele mai frumoase plaje din lume

Peisaje magnifice, nisip fin, climă plăcută, apă limpede, plus alte calităţi deosebite fac din unele locuri ale planetei destinaţii de vis pentru vacanţă.

Travel Channel, The Sunday Times sau The Guardian s-au întrecut în a propune diverse topuri ale celor mai bune şi mai frumoase plaje din lume. Site-ul Telecinco, plus alte site-uri s-au gândit să uşureze "misiunea" turiştilor şi au făcut o... compilaţie. LOCUL 1. Las Minitas Beach, o plajă izolată din La Romana, Republica Dominicană, este recomandată celor care preferă să descopere locuri noi, ascunse, diferite de obiectivele foarte frecventate. O fabuloasă plajă privată, pe care, printre altele, turiştii pot beneficia de masaj chiar pe plajă, pot face scufundări, sau pur şi simplu pot lenevi înconjuraţi de un peisaj de vis. LOCUL 2. White Beach, o plajă din Insula Boracay, în Filipine, este celebră pentru nisipul ei alb. Perioada recomandată pentru a veni aici este din iunie până în septembrie, deoarece temperaturile sunt medii, plouă puţin şi se simte briza din est. White Beach, se află pe Insula Boracay, în Filipine, şi este celebră pentru nisipul alb, deosebit LOCUL 3. Ipanema Beach (Palma de Mallorca). Este considerată şi "cea mai sexy plajă din lume", conform Travel Channel. Ipanema Beach se află în Palma de Mallorca şi este considerată, totodată, cea mai sexy plajă din lume! Aer paradisiac LOCUL4. South Beach, una dintre cele mai cunoscute plaje din Statele Unite şi din lume. Aflată în Miami, această plajă este definită ca fiind "o destinaţie în care oamenii merg să fie văzuţi!". LOCUL 5. Arambol, cea mai nordică plajă a statului indian Goa. Este definită drept "un loc superb, cu peisaje desprinse parcă din vise, stânci maiestuoase, oameni prietenoşi şi multă linişte. LOCUL 6. Tulum Beach, în apropiere de Cancun. Plaja este căutată de cei care îşi doresc nu numai să stea la soare, ci şi să facă excursii spre siturile arheologice mayaşe. LOCUL 7. O splendidă plajă a Tanzaniei: Nungwi. Presărată cu mici sate pescăreşti rămase neschimbate de secole, cu nisipurile argintii şi construcţiile naturale din corali, Nungwi aduce un aer paradisiac! Peste aşteptări LOCUL OPT. Destinaţia: Aiutaki, One Foot Island. Acolo se află ascunsă, într- o lagună mai albastră decat cerul, plaja Aroa. Situată lângă Ratoronga, Aroa mai este supranumită "plaja cu cel mai alb nisip de pe Terra". Plaja "împodobeşte" un atol de corali şi suntem sfătuiţi că destinaţia este peste aşteptări. LOCUL 9. Plaja Tayrona din Columbia este considerată drept "deosebită şi sălbatică", cu un peisaj grandios, respectiv cu stânci colosale, de dimensiunea unor blocuri.

Într-un final, site-urile de specialitate oferă turiştilor, în afara oricăror top-uri, un sfat interesant: "Fiecare îşi poate găsi propria insulă paradisiacă!". Locul 10: Red Beach, Santorini Pe insula Santorini se află una dintre cele mai interesante plaje de culoare roşie numită de către occidentali Red Beach, iar de către localnici Kokini Paralia tocmai din cauza culorii sale. Situată pe locul zece în topul celor mai frumoase plaje, are culoarea roşiatică din cauza rocilor de origine vulcanică. Red Beach se află lângă partea arheologică din Akrotiri. Peisajul este absolut încântător: lava roşie care acoperă dealurile din imprejurimi, nisipul negru de pe plajă şi albastrul limpede al mării. Turiştii îşi pot organiza timpul aici în mai multe feluri, mai ales că se pot organiza excursii cu bărcile din Akrotiri către celelalte plaje de pe coasta de sud-vest a insulei.

Ne puteți urmări și pe Google News