Îngrijirea plantelor nu este un proces simplu. Pe cât de impresionante pot fi unele dintre acestea, pe atât de de greu de îngrijit. Iată câteva greșeli frecvente, care pot compromite orice plantație.
Greșeli de grădinărit. Plantarea la finalul sezonului rece
Numeroase persoane aleg să planteze florile la finalul lunii februarie. Majoritatea celor pasionați de grădinărit înclină spre această variantă din dorința de a avea flori înflorite și proaspete la început de primăvară. Din cauza faptului că pământul este încă rece, plantele nu se vor dezvolta în condiții optime. Astfel, perioada ideală pentru a începe acest proces este prima parte a lunii martie.
Prea multă apă
Florile sunt la fel de exigente în ceea ce privește cantitatea de apă de care au nevoie, precum în cazul expunerii la soare. Pentru a evita să adaugi o cantitate de apă care ar putea compromite planta, ideal este să uzi plantele cu o cantitate mică. Treptat, cantitatea de apă poate fi adaptată în funcție de modul în care planta se dezvoltă. Unele flori, precum lavanda, pot fi afectate iremediabil dacă sunt udate în exces și prea des. Acest lucru ar putea duce la putrezirea rădăcinilor și implicit la moartea plantelor.
Alegerea locului potrivit
O altă greșeală majoră la capitolul grădinărit este plantarea în locul nepotrivit. Numeroase plante cu flori agreează lumina și razele soarelui, iar altele se dezvoltă mult mai bine la umbră. De exemplu, florile de piatră sau crăițele vor crește într-un mediu mai răcoros, nefiind pretențioase. În schimb, lalelele sau trandafirii au nevoie de alte condiții pentru a se dezvolta conform așteptărilor.
PH-ul solului
Înainte de procesul de plantare este esențial să te informez vizavi de PH-ul solului. Acest aspect poate influența modul în care plantele cresc și se dezvoltă. Pentru a avea un sol prielnic pentru plantele mai sensibile, acesta poate fi îmbogățit cu compost.
Cel mai prețios sfat pentru persoanele pasionate de grădinărit
Cele mai recente studii arată că plantele se pot dezvolta dacă sunt îngrijite cu atenție. De altfel, erbaceele de exemplu, sunt extrem de sensibile, iar cele mai mici lovituri la nivelul rădăcinilor le pot afecta. Din acest motiv, cei care sunt pasionați de acest domeniu trebuie să acorde o atenție deosebită fiecărei plante în parte.