Să începem cu cei care preferă "subteran", cu zeul fertilităţii! Aflată la 20 de metri sub pământ, despre "Grota lui Kokopelli" se spune că locul ideal pentru o vacanţă… mai altfel. Mai ales pentru tinerii căsătoriţi care vor sa conceapă un copil. "Kokopelli" era zeul fertilităţii şi al agriculturii în cultura amerindienilor care trăiau cândva în localitatea Farmington, din New Mexico, devenită acum staţiune turistică. Ca să ajungi în camera pe care ai închiriat-o, trebuie să cobori pe o scară de frânghie.
Destinaţie…nucleară
Pare incredibil, dar există oameni interesaţi de Cernobâl, ca destinaţie turistică. Cei care vor să îşi petreacă vacanţa în locul în care s-a produs explozia catastrofală de acum 26 de ani, pot achiziţiona pachete turistice de la unele agenţii de voiaj care au luat în calcul un asemenea loc. Astfel, la Cernobâl se poate face un "tur ecologic"al fostei centrale atomice, se poate vizita oraşul-fantomă Pripiat şi poate fi…admirată Pădurea Roşie, unde pinii au căpătat tente de roşu şi portocaliu, din cauza radiaţiilor. V-aţi gândit vreodată ca aţi putea locui într-un… copac? Dacă nu, cei care au pus bazele complexului Kadar, din Olympos, Turcia s-au gândit la dumneavoastră. Faptul că a fi eco este la modă în zilele noastre, au făcut ca acest resort să aibă clienţi numeroşi. Capacitatea este de aproximativ 300 de persoane, dar locul este în plină dezvoltare.

Locuinţele în copaci din complexul Kadar sunt construite în jurul unor pini care au "funcţia" de a adormi cu parfumul lor. Pentru o noapte de cazare, cu cina şi micul dejun inclus, veţi scoate din buzunar cam 20 de euro. Există un inconvenient: dacă nu mergeţi în grup organizat veţi fi nevoiţi să staţi cu persoane necunoscute în cameră. Există însă şi camere pentru două persoane, cu aer condiţionat şi toate facilităţile.

Dacă vreţi să fiţi "subacvatici" vă puteţi caza într-un hotel care este construit sub apă, în Florida. Numit "adăpostul submarin al lui Jules", după scriitorul francez Jules Vernes, hotelul este de fapt un fost laborator construit în 1970, lângă Puerto Rico. 18 ani mai târziu, un om de afaceri american l-a cumpărat şi l-a transformat în hotel. O noapte aici costă aproximativ 200 de dolari de persoană. Restaurantul, care este de asemenea sub apă, poate fi închiriat pentru nunţi, dar pentru aducerea notarului şi pentru filmare se plăteşte o taxă de aproximativ 1.800 de dolari.

Şi în România
Pentru cine vrea un… concediu de iarnă adevărat, rece până în măduva oaselor, hotelul de gheaţă construit în 2006 la Bâlea Lac, este locul perfect. Construit exclusiv din gheaţă, hotelul este preferat atât de turiştii care doresc un altfel de concediu iarna, dar şi de cei care doresc ca unele dintre evenimentele de familie, cum ar fi nunta sau botezul, să se desfăşoare aici (iarna există şi o biserică de gheaţă).