Evenimentul Zilei > International > Cele mai bune FILME ROMÂNEŞTI în America. FESTIVAL la Washington DC organizat de Ambasada României în SUA | GALERIE FOTO/PREZENTARE
Cele mai bune FILME ROMÂNEŞTI în America. FESTIVAL la Washington DC organizat de Ambasada României în SUA | GALERIE FOTO/PREZENTARE

Cele mai bune FILME ROMÂNEŞTI în America. FESTIVAL la Washington DC organizat de Ambasada României în SUA | GALERIE FOTO/PREZENTARE

Cele mai bune filme româneşti vor fi prezentate în cadrul unui festival organizat de Ambasada României în SUA. O serie de 15 de producţii cinematografice din ţara noastră vor fi vizionate la Washington DC, între 13 mai și iunie 14. Şi la Los Angeles, în organizarea Consulatului României, are loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului de Film Românesc.

Cele mai bune filme româneşti vor putea fi vizionate în capitala Americii, Washington, între 13 mai și iunie 14. Ambasada României în SUA a anunţat organizarea evenimentului cinematografic de excepţie, în parteneriat cu Galeria Naţională de Artă, Institutul American de Film (AFI) şi Institutul Cultural Român New York.

Va fi prezentată o serie de 15 de filme românești sub titlul “Reinventând realismul – New Cinema din România”.

Prezentarea evenimentului va avea loc la Galeria Naţională de Artă, în clădirea de Est, iar spectacolul cinematografic la AFI Silver Theatre and Cultural Center.
Festivalul, care are loc pe parcursul unei luni, oferă multe filme interesante bine-cunoscută de către iubitorii de cinema ca fiind parte din noul val românesc al cinematografiei, anunţă Ambasada României la Washington.

Publicul american şi pasionaţii de filme despre viaţă şi moarte, deopotrivă, vor putea  experimenta poveşti de viaţă și neobişnuite din România. Filmele noului val sunt pline de umor negru şi auto-ironie,  redate într-un mod cinematografic veritabil.

Festival şi în Los Angeles

Şi Consulatul General al României la Los Angeles informează că, în perioada 20-25 aprilie 2017, la Stanford University, UC Berkely și San Francisco University, are loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului de Film Românesc.

În cadrul temei “Dileme, Decizii, Destine” va fi prezentată o selecţie de filme cu accent pe istorie, umor şi evenimente care continuă să modeleze peisajul românesc de film contemporan.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: