Pregătirile pentru sărbătorile pascale devin prioritare în aceste zile. Astfel, gospodinele stabilesc meniul pentru masa de sărbătoare, precum și listele de cumpărături și de ingrediente necesare preparării rețetelor. De cele mai multe ori, alegerea unor aperitive gustoase și aspectuoase reprezintă o provocare. Iată câteva variante excelente pentru această zi importantă din an.
Aperitive pentru masa de Paști. Crochete de cașcaval
Când vine vorba despre aperitive, majoritatea gospodinelor le preferă pe cele care necesită un timp mai redus de gătire. Aceste crochete de cașcaval vor arăta deosebit pe masa de sărbătoare, iar gustul lor îi va cuceri pe invitați.
Pentru prepararea acestora veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 grame cașcaval ras
- 2 cartofi mari
- 1 ou
- pătrunjel verde (opțional)
- pesmet
- sare/piper
Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă cu sare. Între timp se poate rade cașcavalul și pătrunjelul se toacă mărunt. După ce s-au fiert, cartofii se taie în cuburi mici sau se zdrobesc cu ajutorul unei furculițe.
Peste aceștia se adaugă oul, cașcavalul ras, precum și sarea și piperul. Se formează bile cu dimensiuni egale, care se trec prin pesmet și de așează pe o tavă. Aceasta se introduce la cuptorul încins pentru 30 de minute.
Pui Shanghai în crustă de parmezan
O altă rețetă perfectă pentru mesele festive este puiul Shanghai în crustă de parmezan. Acesta se prepară rapid, iar rețeta necesită doar câteva ingrediente.
- 300 grame piept de pui
- 2 ouă
- 3 linguri de pesmet
- 5 linguri de parmezan
- sare/piper
Pieptul de pui se taie în felii subțiri și se condimentează cu sare și piper. Acestea se trec prin oul bătut, pesmet și parmezan și se așează în tava tapetată cu hârtie de copt.
Opțional, pieptul de pui se poate prăji în ulei.
Aperitive pentru masa de Paști. Ouă umplute cu somon afumat
Somonul afumat are un gust puternic, iar în combinația de ou cu maioneză, acesta va fi un adevărat deliciu.
Pentru a obține o consistență mai cremoasă a umpluturii, se poate folosi și pateul de somon.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 7-8 felii de somon afumat/pate de somon
- 3 linguri de maioneză
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 1 lingură se smântână/iaurt grecesc
- sare/piper
Ouăle se pun la fiert, iar ulterior se decojesc și se taie în două bucăți egale. Separat, feliile se somon se taie mărunt, iar peste acestea se adaugă gălbenușurile fierte și mărunțite, precum și o lingură de maioneză. Fiecare bucată de albuș se umple cu această cremă și se așează pe platou. Restul de maioneză și smântâna sau iaurtul grecesc se amestecă doar cu zeama de lămâie. Compoziția obținută se toarnă pe lângă ouăle umplute.