Cel puţin 17 morţi într-un atac asupra unei biserici din Kenya

Cel puţin 17 morţi într-un atac asupra unei biserici din Kenya

Cel puţin 17 persoane au fost ucise şi mai multe au fost rănite după ce atacatori înarmaţi au deschis focul şi au aruncat cu grenade, astăzi, asupra a două biserici din oraşul Garissa, în estul Kenyei, potrivit unei surse din cadrul poliţiei locale.

"Şaptesprezece persoane au fost ucise în incinta bisericii AIC (Africa Inland Church) şi trei au fost rănite la Biserica Catolică", a declarat pentru AFP numărul doi al poliţiei regionale, Philip Ndolo.

Potrivit Agerpres, în cele două atacuri au fost rănite cel puţin 40 de persoane. Vaticanul a denunţat astăzi drept un "fapt foarte îngrijorător" şi de o "laşitate incalificabilă" dublul atac asupra unor biserici dintr-un oraş din estul Kenyei, soldat cu 17 morţi.

"Atentatele sângeroase din Kenya din oraşul Garissa împotriva a două biserici creştine, între care catedrala catolică, în timpul rugăciunii de duminică sunt un fapt oribil şi foarte îngrijorător", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, pentru Radio Vatican.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atacul se înscrie într-un val de violenţe care vizează creştinii din mai multe ţări africane, în special în Nigeria. Duminica trecută, trei biserici din oraşele nigeriene Kaduna şi Zaria, două principale oraşe ale provinciei Kaduna, nordul ţării, au fost vizate de atentate anticreştine şi urmate de represalii creştine, soldate cu 52 de morţi şi 150 de răniţi - conform celui mai recent bilanţ oficial.

Acţiunile teroriste, care au început anul trecut, de Crăciun, şi continuă aproape în fiecare săptămână, au fost revendicate de gruparea islamistă Boko Haram. În nordul ţării, bisericile sunt aproape goale în timpul slujbei de duminică, în timp ce în capitala Abuja poliţia păzeşte şi verifică fiecare enoriaş în parte înainte de a intra în lăcaşul de cult.