Se spune că păsările crescute pe pământ au cel mai scăzut nivel de grăsimi şi cea mai mare concentraţie de proteine.
Unul dintre marile avantaje pe care le are carnea de curcan este acela că o mare parte din grăsime poate fi uşor îndepărtată, aceasta concentrându-se în piele. Pentru ca are puţine grăsimi, carnea de curcan se usucă foarte uşor, astfel că cea mai bună formă de preparare este prin coacere în vase acoperite.
Cantitatea necesară
În 100 de grame de carne de curcan se află o doză masiva de triptofan, respectiv 118% din cantitatea zilnică necesară, 24% din necesarul zilnic de proteine, 0,7 grame de grăsimi, 13% din necesarul de sodiu, 6% din necesarul de potasiu, 46% din necesarul de vitamina B2, 44% din necesarul de vitamina B6, 29% din necesarul de fosfor si 9% din necesarul de fier, precum si 13% din necesarul zilnic de zinc! O altă caracetristică a cărnii de curcan este o valoare mica a indicelui glicemic, ceea ce o face ideală în cazul persoanelor care sufera de diabet. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
- Povestea bolnavilor care se vindecau, brusc, la majorat
- Atentatul din Boston, alegerea noului Papă și taifunul Hayan în imagini. Fotografiile anului 2013 | GALERIE FOTO
- Ce alimente s-au scumpit cel mai mult de Sărbători
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
- TOP 7 cele mai SEXY FOTBALISTE | GALERIE FOTO
- Destinatarii au RÂS COPIOS. TOP 10 cele mai BIZARE şi HAIOASE felicitări DE CRĂCIUN făcute ACASĂ | GALERIE FOTO
- Imaginile care îţi vor smulge un ZÂMBET. Cum se pregătesc ANIMALELE pentru CRĂCIUN | GALERIE FOTO