Evenimentul Zilei > Social > Cel mai renumit acordeonist francez cântă la Timișoara
Cel mai renumit acordeonist francez cântă la Timișoara

Cel mai renumit acordeonist francez cântă la Timișoara

Cel mai renumit acordeonist francez va cânta săptămâna aceasta la Timișoara, într-uyn concert organizat de Institutul Francez și Filarmonica Banatul.

Pascal Contet va concerta, însoțit de orchestra Filarmonicii Banatul, vineri, 3 noiembrie, ora 19, la sala Capitol. Programul dirijat de maestrul Gheorghe Costin va conține  opt lucrări, dintre care  șapte în primă audiție. Bilete se găsesc la casieria Filarmonicii Banatul și costă 20 de lei (tarif întreg), elevii, studenții și pensionarii beneficiind de 50% reducere.

Pascal Contet a cântat alături de orchestre celebre, precum Orchestra Natională a Operei din Paris, Orchestra Filarmonicii Radio France, Orchestra Elveției Romande sau Orchestra de Cameră de la Lausanne. ”De mai bine de 20 de ani se dedică acordeonului, instrument căruia i-a conferit noblețe prin talentul său și pe care l-a impus în domenii diverse (muzică contemporană, jazz și chiar teatru). Începând din 1993, acesta constituie un nou repertoriu pentru acordeon, interpretând în priemieră concerte ale celor mai importanți compozitori contemporani, printre care Georges Aperghis, Claude Ballif, Luciano Berio, Bernard Cavanna, Peter Eötvös, Philippe Fénelon, Sofia Goubaïdoulina, Bruno Mantovani etc.”, transmit organizatorii.

Concertul din această săptămână face parte din turneul său Fiesta latina.