Maratonul Internațional Iași. O șansă pentru viață

Acest sfâșit de săptămână este dedicat vieții sănătoase și faptelor bune. Duminică, 27 octombrie, în Capitala Moldovei are loc Maratonul Internațional Iași. Pe lângă evenimentul sportiv de referință al Moldovei, obiectivul principal este unul social. Fondurile rezultate în urma organizării evenimentului vor fi destinate finanțării proiectului „Ambulanța copiilor”. Înscrierea se face pe baza unei donații fixe, în funcție de probă.

Probele evenimentului

5 probe competitive (cronometrate):

 • Cros 10 km
 • Semimaraton 21Km
 • Semimaraton stafeta (2 x 10,5 km)
 • Maraton 42Km (Mixt)
 • Maraton stafeta (4 x 10,5 km)

2 probe necompetitive (necronometrate):

 • Cursa populara – 4 km
 • Cursa copiilor

„Ambulanța copiilor” este un proiect creat pentru a facilita copiilor bolnavi, vizitele obișnuite la spital, cât și de a-i transporta în cazul unor situații de urgență. Uneori devine dificil pentru un copil care suferă de o boală cronică să calatorească în transportul public după ce a stat de-a lungul zilei la cozi lungi pentru a-și face analizele sau după ce a urmat o sesiune de chimioterapie dureroasa. Acest proiect are nevoie de o finanțare anuală de aproximativ 56.000 euro.

Familia Adams la Excelsior

Vineri, 25 octombrie, Familia Adams vă dă întâlnire la Teatrul Excelsior. Spectacolul este adus în Capitală în cadrul Festivalului Internațional „Elena Teodorini”, organizat de Opera Română din Craiova.Festivalul este un maraton cultural care aduce în România nume sonore ale scenei de teatru, operă și balet. Reprezentația din 25 octombrie reunește artiști importanți ai scenelor de teatru și operă din România, dar și de la Opera Scala din Milano, Opera din Varna și care se încheie cu un concert pop-opera Lara Fabian.

Brașov. Bookfest

Autori celebri, dar și cele mai bune cărți ale toamnei vă dau întâlnire între 24 și 27 octombrie, la Brașov, la salonul de carte Bookfest din Aula Universității Transilvania. Evgheni Vodolazkin, Mircea Cărtărescu, Ioana Nicolaie, Radu Paraschivescu, Mariana Gorczyka, Cristian Fulaș, Cătălin Pavel, Maria Manolescu și Alina Pavelescu sunt doar câteva dintre numele celebre cu care vă întâlniți la Bookfest Brașov! Tot aici vor fi și lansări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri dar și reduceri semnificative la majoritatea titlurilor expuse. Intrarea liberă!

Evenimente pe scurt

 • Cluj Napoca
  Vineri, 25 octombrie, ora 20.00, Hugo The Office – Concert „Direcția 5”
 • Sibiu
  Sâmbătă, 26 octombrie, ora 09.00, Muzeul Național Brukenthal – „Bucătăria Baroc”
 • Craiova
  Sâmbătă, 26 octombrie, ora 16.00, Sala Polivalentă – Concert „5GANG”
 • Timișoara
  Duminică, 27 octombrie, ora 19.00, Teatrul Național „M. Eminescu” – „M-am hotărât să devin prost”, regia: Antonella Cornici