Ambulatorul de la Spitalul Gomoiu va fi inaugurat săptămâna viitoare, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Ea a menţionat că lucrările la Spitalul de Copii "Dr. Victor Gomoiu" se vor finaliza până la sfârşitul anului, iar această unitate va reprezenta cel mai mare spital pediatric din ţară, unde pot fi trataţi copii.
Vom avea în Capitală un spital pentru copii pe care îl vom putea numi într-adevăr de nivel occidental atât în ceea ce priveşte aparatura, dotările, fluxurile medicale şi personalul, a spus Firea la Antena 3.
Primarul general a adăugat că spitalul metropolitan poate fi realizat în mandatul său. "După ce se realizează studiul de fezabilitate, după ce se aprobă indicatorii tehnico-economici, se semnează contractul şi ordinul de începere a lucrărilor, un spital se poate realiza în 2-3 ani maxim, deci este realizabil în acest mandat, dacă ne mişcăm în termenii în care i-am anunţat până acum şi anume să nu pierdem nicio secundă şi să nu creăm situaţii cu proiecte foarte proaste care în final creează conflicte între proiectant, consultant şi constructor", a declarat Firea.
Ea a subliniat că este nevoie de acest spital metropolitan în capitală. "Avem 19 spitale în subordinea Primăriei şi a CGMB, dar multe secţii din aceste spitale sunt supraaglomerate sau unele funcţionează în clădiri care sunt foarte vechi şi trebuie consolidate, reparate, aduse într-o stare mult mai bună din punct vedere al funcţionalităţii ca şi spital, de aceea am făcut o solicitare la Ministerul Sănătăţii şi dorim să construim acest spital", a declarat edilul general.
Firea a menţionat că au fost şi propuneri de desfiinţare de spitale, dar că ea crede că în prezent e nevoie de toate cele 19 spitale din Capitală, pentru că ele se completează. "Sunt în schimb anumite corpuri de spital ce ar putea să iasă din funcţiune din cauza stării clădirilor", a adăugat edilul general.
În altă ordine de idei, ea a spus că sunt identificate locaţii pentru construirea a şase cartiere de locuinţe în fiecare dintre cele şase sectoare. "Avem unsprezece locaţii identificate deja, teren care e în proprietatea, în patrimoniul Municipalităţii, dintre aceste unsprezece locaţii vom alege şase pentru început (...) sunt două posibilităţi - ori de închiriere pentru tinerii până în 35 de ani sau ele pot fi la început cu chirie şi cu posibilitatea de a fi cumpărate, ca în cazul sistemului ANL. Ele se adresează tinerilor de până în 35 de ani şi cazurilor sociale", a declarat edilul.
Firea a precizat că nu s-a mai construit din fondurile Municipalităţii, doar s-au achiziţionat câteva apartamente sociale. "Am auzit următoarea afirmaţie - dacă PMB, devenind un jucător pe piaţa imobiliară nu va intra cumva într-un conflict de interese cu dezvoltatorii - răspunsul e categoric nu. Am avut câteva întâlniri pe această temă cu câţiva reprezentanţi ai acestor antreprenori (...) Noi ne adresăm unei nişe care niciodată nu va accesa un apartament pe piaţa imobiliară privată pentru că nu are puterea financiară", a mai afirmat Firea.