Evenimentul Zilei > International > Cel mai înfiorător caz de canibalism din lumea civilizată! Iar criminalul ar putea scăpa…
Cel mai înfiorător caz de canibalism din lumea civilizată! Iar criminalul ar putea scăpa…

Cel mai înfiorător caz de canibalism din lumea civilizată! Iar criminalul ar putea scăpa…

Fostul star de filme pentru adulți Luka Magnotta, care s-a filmat singur, omorându-și și mâncându-și iubitul, ar putea ieși din închisoarea Port-Cartier din Quebec, după ce mai mulți deținuți au fost diagnosticați cu SARS-CoV-2.

Magnotta, fost „escortă”, în vârstă de 37 de ani, a fost închis pentru crimă de gradul unu după ce, în 2012, și-a ucis partenerul, Jun Lin, un chinez instalat în Canada. El a trimis apoi bucăți din trupul său mai multor școli și partide politice.

Magnotta s-a filmat în timp ce era pe cale să-și mănânce victima dar și în timp ce abuza și ucidea mai multe pisici. A fost capturat în 2012, în timp ce își citea crimele într-o internet-cafe din Berlin.

Potrivit Daily Mail, șase deținuți și 16 agenți de securitate ai închisorii unde Magnotta ispășește o pedeapsă pe viață au fost testați pozitiv la coronavirus.

Responsabili ai sănătății din cadrul guvernului canadian au întocmit o scrisoare deschisă, la începutul lunii, declarând că doresc ca un număr cât mai mare de deținuți să fie eliberați, de teama unei contagiuni în masă.

Ei au descris regimul carceral din Port-Cartier ca unul „supraaglomerat”, deținuții fiind nevoiți să stea la coadă în fiecare zi pentru a primi medicamente și folosind aceleași telefoane și toalete.

„Ei nu au acces la anumite produse de bază pentru a se proteja, precum un dezinfectant pentru mâini, produse de curățenie sau uneori chiar și săpun”.

Pe de altă parte, sindicatul agenților corecționali din Canada a declarat că eliberarea prizonierilor nu va rezolva propagarea coronavirus și nu va avea efect decât creșterea riscului pentru populație.

Închisoarea unde este deținut Magnotta numără 243 de celule repartizate în trei blocuri, din care 30 sunt destinate deținuților cu pedepse grele, scrie The Sun.

Luka Magnotta, care a fost condamnat la închisoare pe viață, ar putea fi eligibil pentru o eliberare condiționată după 20 de ani.

S-a căsătorit cu un alt deținut condamnat la închisoare, în 2017, potrivit Esquire.

Fosta sa iubită, Barbie Swallows, a declarat pentru Daily Mail: „El știe diferența dintre bine și rău, a ucis în mod deliberat o victimă nevinovată și acei pisoi adorabili”.