Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cel mai frumos vis din viața orașului Bergamo s-a dovedit a fi un „cal troian”
Cel mai frumos vis din viața orașului Bergamo s-a dovedit a fi un „cal troian”

Cel mai frumos vis din viața orașului Bergamo s-a dovedit a fi un „cal troian”

Bergamo este un oraș terorizat de o lună și jumătate. Localitatea a fost lovită din plin de pandemia coronavirusului și, la fel ca multe alte locuri din lume, s-a conservat într-o stare de izolare.

Și debutul în actualul sezon se transformă într-o cruntă dezamăgire. Echipa este învinsă în primele trei confruntări (0-4 la Dinamo Zagreb, 1-2 acasă cu Șahtior și 1-5 la Manchester City). Urmează trei partide epocale pentru Atalanta, care remizează cu City (1-1), câștigă cu Dinamo (2-0) și se impune la Donețk (3-0). Trupa lui Gasperini devine astfel  singura din istoria Ligii Campionilor care se califică în „optimi” după ce pierde primele trei confruntări ale grupei.

Noul an găsește echipa cu aceeași apetență ofensivă. În faza eliminatorie, italienii înfruntă Valencia. Prima manșă, pe teren propriu. De fapt, pentru că stadionul „Atleti Azzurri d’Italia” are o capacitate de 24.000 de locuri, confruntarea a fost găzduită de „San Siro” din Milano, pe 19 februarie. 70.000 de oameni au fost în tribune, 40.000 dintre ei venind de la Bergamo. O greșeală uriașă, pentru că Italia era deja cotropită de coronavirus. Meciul a fost de referință pentru Atalanta, care s-a impus cu 4-1, dar prețul plătit a fost uriaș. Este imposibil de estimat câți oameni s-au infectat la acel meci, dar în ultimele zile autoritățile au recunoscut că de acolo s-a amplificat pandemia.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: