Spre stupoarea locuitorilor din San Francisco, în ultimele zile. Aceștia au anunțat autoritățile că un soi de „melodie”, purtată de vânt, se poate auzi provenind de la celebrul Golden Gate Bridge.

Imensa structură suspendată, emblematică pentru regiune cu a sa culoare portocalie și arhitectură marcată de doi piloni colosali, a cunoscut importante lucrări de modernizare în ultima vreme.

O transformare care a dat naștere acestei „muzici” care se poate auzi când vântul este puternic, scrie Le Point.

Numeroși riverani au documentat această experiență hipnotizantă, pe rețelele sociale, sperând că cineva ar putea explica originea acestei muzici stranii, care se poate auzi pe o rază de mai mulți kilometric.

Până la urmă, răspunsul a venit din partea autorităților. Paolo Cosulich Schwartz, purtător de cuvânt al departamentului însărcinat cu mentenanța podului Golden Gate, transportul și autostrăzile podului, a explicat că acest „fenomen” sonor a fost prevăzut de autorități.

„Aceste noi sunete muzicale provenind de la pod sunt un fenomen cunoscut și inevitabil care provine din proiectul nostru de renovare a podului”, a spus Schwartz.

Podul Golden Gate a fost modificat pentru a fi mai aerodynamic în condiții de vânt puternic.

O transformare necesară „în scopul de a asigura securitatea și integritatea structurală a podului pentru generațiile care vor veni”.

Oamenii din San Francisco vor trebui să se obișnuiască acum cu faptul că podul a devenit un instrument muzical gigantic.

Pe rețelele de socializare și în presa locală, el este la rândul său descris ca un „didjeridoo”, „muzică de meditație” sau „un kazoo imens”.

Fenomenul apare mai ales în ​​cazul unui vânt foarte puternic care bate din est.

Și, contrar a ceea ce speră unii internauți, municipalitatea nu va interveni pentru a rezolva „problema”.

Podul Golden Gate a fost inaugurat în 1937. Cu o deschidere de 1.280 metri, el leagă orașul San Francisco de orașul Sausalito. Podul se întinde peste strâmtoarea Golden Gate, care face legătura între Pacific (la vest) și golful San Francisco (la est).

Podul, care are o lungime totală de 2.737  metri.