Cei mai mari arhitecți și ingineri ai lumii recunosc că NU AU HABAR cum au făcut egiptenii piramidele

Cei mai mari arhitecți și ingineri ai lumii recunosc că NU AU HABAR cum au făcut egiptenii piramidele

Piramida lui Keops, numită şi “Marea Piramidă de la Giza”, este una din Cele Șapte Minuni ale Lumii Antice, însă construcția ei și a celorlalte piramide din Egipt rămâne învăluită de mister, teoriile privind ridicarea lor mergând chiar până la ideea că ar fi fost construite de extratereștri.

Deşi este cea mai veche minune, această piramidă egipteană, care servea drept mormânt pentru faraonul Keops, este singura minune a lumii antice care s-a păstrat până în prezent. Construită în jurul anului 2.560 i.Hr., ea a fost timp de peste patru secole cea mai înaltă construcţie din lume.

Estimările lui Donald Redford, profesor de studii clasice, sugerează că pentru a construi Marea Piramidă de la Giza au muncit între 20 000  şi 30 000 de persoane, iar construcția ar fi durat peste două decenii. Spre comparație, o bază de piramidă din Mexic a fost construită în 150 de ani. Egiptologii insistă însă că Piramida lui Keops a fost ridicată doar în 20 de ani.

Jean Pierre Martin, arhitectul viaductului Millau din Franța, mărturisește că ridicarea piramidelor din Egipt rămâne un mister și pentru el și că el nu ar putea să realizeze un astfel de edificiu nici acum.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Ala Shaheen, şeful departamentului de arheologie al Universităţii din Cairo, a relatat faptul că nu este exclus ca piramidele au fost construite de extratereștri. Fiind întrebat într-un interviu dacă aceste piramide ar putea conţine tehnologii extraterestre Dr. Shaheen a declarat doar atât: “Nu pot confirma sau nega acest lucru, dar, în interiorul piramidei se află ceva ce nu aparţine lumii noastre”.

Deşi aparent piramida are patru lături, de fapt ea are opt lături. O fotografie făcută în 1929 arată o „latura” a piramidei împărţită în două, aşa cum apare ea în bătaia soarelui. Prin urmare, Marea Piramidă are opt lături şi nu patru, dar acest efect de împărţire nu este vizibil cu ochiul liber.