Evenimentul Zilei > International > Americanii i-au descoperit cei mai bogaţi bugetari din Rusia. Alertă la Kremlin
Americanii i-au descoperit cei mai bogaţi bugetari din Rusia. Alertă la Kremlin

Americanii i-au descoperit cei mai bogaţi bugetari din Rusia. Alertă la Kremlin

Cei mai bogați 100 de bugetari din Rusia, al cărei președinte este Vladimir Putin, și-au sporit averea cu peste un miliard de dolari, conform ultimului top Forbes publicat. Informația surprinde chiar dacă vine dintr-o țară unde 3% dintre cei mai bogați oameni dețin 90% din banii de pe piață.

Conform clasamentului realizat de revista americană specializată pe teme financiare, cel mai eficace a fost Pavel Antov, care și-a înmulțit averea cu peste 150 de milioane de dolari. Acesta este urmat de Konstantin Strukov, cu peste 70 de milioane de dolari profit, și de Sergei Gusev, cu peste 35 de milioane pe plus, informează The Moscow Times.

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului și unul dintre oamenii de încredere ai lui Vladimir Putin, a înregistrat un profit de aproximativ 300.000 de dolari în nume personal, dar averea familiei sale a crescut cu aproape 4 milioane de dolari.

Interesant este că datele oferite de Forbes sunt obținute doar în urma studierii declarațiilor de avere făcute de politicieni. Este bine știut faptul că în Rusia corupția este uriașă, iar din acest motiv multe din tranzacțiile ce se fac între politicieni și mediul privat implică bani negri, deci sume care nu au fost luate în calcul în această analiză. De-a lungul vremii, în presa internațională au apărut mai multe anchete jurnalistice în care se dovedea faptul că apropiați ai președintelui Vladimir Putin au scos din Rusia sume uriașe cu ajutorul a anumite scheme financiare.