Evenimentul Zilei > Actualitate > Cei mai avari patroni din lume. Au muncit luni de zile un adolescent şi apoi l-au lăsat fără salariul din care spera să cumpere cadouri de Craciun pentru cei dragi
Cei mai avari patroni din lume. Au muncit luni de zile un adolescent şi apoi l-au lăsat fără salariul din care spera să cumpere cadouri de Craciun pentru cei dragi

Cei mai avari patroni din lume. Au muncit luni de zile un adolescent şi apoi l-au lăsat fără salariul din care spera să cumpere cadouri de Craciun pentru cei dragi

Frumoasele intenţii ale unui adolescent care se angajase în speranţa că le va putea oferi celor dragi cele mai frumoase cadouri de Craiun au fost batjocorite de patronii unui magazin care, la capătul mai multor luni de muncă, i-au oferit, în loc de salariu, “câteva pahare cu băutură”.

Adolescentul Jay El-Leboudy s-a angajat, cu normă redusă, într-un magazin. Cea mai mare dorinţă a băiatului era să strângă ceva bani cu care să le cumpere celor dragi cadouri de Craciun. A muncit, din luna septembrie, două nopţi pe săptămână în magazinul  Londis din Canterbury, Kent, dar când a fost să încaseze plata pentru munca sa, a aflat cu stupoare că nu va primi nici o leţcaie. Patronul hotărâse să considere activitatea tânărului muncă voluntară, prin care acesta  acumulase, de fapt, experienţă. Eventual, efortul său în slujba magazinului urma să fie recompensat cu câteva pahare de băutură caldă.

Revoltat de acest tratament nedrept, tânărul s-a plâns mamei sale care ştia despre înţelegerea cu patronii magazinului – în fapt, prieteni mai vechi de familie. Femeia a declarat presei că era vorba doar de o singură săptămână de voluntariat, urmând ca apoi Jay să fie plătit ca angajat cu jumătate de normă.

 “A lucrat în toată perioda pentru care s-au înţeles. S-a străduit mereu să fie la timp şi a muncit de mai multe ori peste program”, a declarat Zoe Buckwell, mama băiatului.  Tot entuziasmul tânărul a fost făcut praf  în momentul în care i s-a râs în nas şi i s-a spus că în locul banilor pentru cadouri de Craciun, va primi cel mult câteva pahare cu băutură caldă.

“Sunt pur şi simplu şocată de această atitudine”, a mai spus mama păgubitului. Acesta ar fi trebuit să încaseze în jur de 100 de lire sterline. Mama a decis să pornească o campanie prin care să strângă bani pentru a-i împlini dorinţa. Impresionaţi de povestea tânărului păcălit de patroni, oamenii au sărit să ajute iar, potrivit dailymail.co.uk, în scurt timp s-au strâns peste 400 de lire sterline, bani pe care tânărul îi va putea folosi pentru cumpărăturile de Craciun. “Lumina de la capătul tunelului se vede atunci când îşi dai seama cât de frumoşi sunt oamenii din mica noastră comunitate locală. Jay era foarte tulburat şi îşi pierduse încrederea în el. Acum şi-a recăpătat-o şi abia aşteaptă să-şi caute de lucru în altă parte şi să câştige propriii bani”, a mai declarat Zoe Buckwell.