Marţi, cei doi islamişti au fost găsiţi vinovaţi de e Tribunalul penal central din Londra de implicare în activităţi teroriste. Astfel, Mohammed Rehman va putea fi eliberat abia după ispăşirea a 27 de ani de închisoare, iar Sana Khan după minimum 25 de ani, informează Mediafax.

Mohammed Rehman, un tânăr islamist de 25 de ani, plănuia să arunce în aer fie centrul comercial Westfield din Londra, fie la rețeaua de metrou, pentru a coincide cu comemorarea a zece ani de la atentatul terorist din centrul Londrei, în urma căruia peste 50 de persoane au murit. Atacul sinucigaş ar fi trebuit să aibă loc pe 7 iulie 2016, în numele reţelei Al-Qaida, susţin procurorii.


Citeşte întreaga poveste a celor doi islamişti: Cuplul TERORII. Doi islamiști au vrut să arunce Londra în AER. Planul lor DIABOLIC a fost DEZVĂLUIT"Centrul comercial Westfield sau metroul londonez? Orice sfat va fi apreciat", scrisese Mohammed Rehman pe Twitter cu pseudonimul "Atentatorul tăcut" şi folosind o fotografie de profil a lui Mohammed Emwazi, supranumit "John Jihadistul", fost călău al reţelei teroriste Stat Islamic mort într-un raid aerian în Siria.