Evenimentul Zilei > Social > Cécilia se mărită pentru a treia oară
Cécilia se mărită pentru a treia oară

Cécilia se mărită pentru a treia oară

La aproape două luni după căsătoria lui Nicolas Sarkozy cu Carla Bruni, fosta primă-doamnă a Franţei, Cécilia Ciganer-Albeniz (50), îşi oficializează astăzi relaţia cu milionarul marocano-francez Richard Attias.

După două mariaje eşuate, unul cu vedeta televiziunii franceze, Jacques Martin, şi celălalt cu preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, Cécilia Ciganer-Albeniz depune din nou jurămintele în faţa ofiţerului stării civile, de data aceasta cu ocazia căsătoriei cu afaceristul milionar Richard Attias, stabilit la New York.

Potrivit unor surse citate de cotidianul britanic „Telegraph“, nunta dintre fosta primă-doamnă a Franţei şi Attias are loc mai devreme decât data stabilită iniţial, schimbarea fiind privită ca o răzbunare din partea Céciliei faţă de fostul său soţ, care s-a însurat cu Carla Bruni la doar patru luni după divorţ.

Masa şi dansul, la Centrul Rockefeller

Nunta are loc la New York, locul în care mirele îşi derulează afacerile, recepţia fiind găzduită de unul dintre cele mai luxoase locuri din metropola americană – Centrul Rockefeller -, unde sunt aşteptate 150 de persoane. Festivităţile organizate în cinstea cuplului Cécilia-Richard au început încă de vineri, la casa mirelui din Greenwich, Connecticut, unde a fost dată o petrecere, ca avanpremieră pentru nuntă. Se pare că nou-formata familie Attias îşi caută un cămin în care să se stabilească, preferând un spaţiu din fostul Hotel Plaza, situat în apropiere de Central Park din New York.

Cécilia a încercat să fie cât mai discretă în ceea ce priveşte planurile de nuntă şi a mers până acolo încât l-a concediat pe angajatul casei de modă Versace, răspunzătoare pentru ţinutele de nuntă, pentru că acesta a dezvăluit presei data şi locul ceremoniei. Însă unele amănunte nu au putut fi ascunse de ochii şi urechile curioşilor, printre acestea numărându-se lista cu cadouri pentru nuntă.

Conform tradiţiei occidentale, mirii le comunică invitaţilor numele unui magazin de unde se pot procura „darurile de nuntă“. Cel ales de Cécilia şi Richard este buticul „Au Bon Marché“, de unde invitaţii pot cumpăra drept cadou pentru însurăţei o canapea, perne decorative Ralph Lauren, o zaharniţă Wedgewood sau seturi de tacâmuri.

Parada sentimentelor

Stilul de viaţă adoptat de liderul de la Élysée în ultimul timp nu este „gustat“ de francezi, iritaţi de schimbările pe care le-a suferit viaţa sa personală. După divorţul de Cécilia, pronunţat la sfârşitul anului 2007, Nicolas Sarkozy s-a îndrăgostit rapid de fotomodelul-cantautor Carla Bruni, cu care s-a căsătorit pe 2 februarie 2007, nu înainte de a se afişa în orice ocazie cu noua cucerire.

Exhibiţionismul amoros al preşedintelui francez în vârstă de 53 de ani nu a fost însă pe placul francezilor, capitalul de popularitate de care se bucura atunci când a fost ales scăzând vertiginos. „Credibilitatea lui Sarkozy este în cădere liberă“, declara luna trecută François Miquet- Marty, director al departamentului politic din cadrul companiei pariziene de sondare a opiniei publice – LH2. „Stilul său de viaţă nu se potriveşte cu problemele de natură economică şi socială ale ţării. Are nevoie de o schimbare“.

Un sondaj efectuat în februarie de institutul „Ispos SA“ relevă faptul că numai 39% dintre francezi sunt de părere că preşedintele „face o treabă bună“, spre deosebire de luna mai 2007, când avea susţinerea a 67% dintre francezi. Potrivit aceluiaşi sondaj, „căderea liberă“ pe care a suferit-o Sarkozy s-a produs mai ales din cauza numeroaselor aventuri de natură emoţională prin care a trecut în ultimele luni.

Unul dintre cele mai stânjenitoare momente trăite recent de actualul preşedinte francez a fost cel în care, aflat într-o vizită la primăria din Neuilly-Paris, unde a lucrat timp de 20 de ani, candidatul pe care îl sprijinea a fost eliminat de pe listele electorale pentru funcţia de consilier. Pe lângă acestea, Franţa se confruntă cu probleme de natură economică – inflaţia are cel mai înalt nivel din 2004, iar deficitul comercial s-a accentuat foarte mult.

AVENTURILE CÉCILIEI

Richard Attias, o iubire veche

> Într-un interviu controversat acordat în ianuarie 2008, a cărui apariţie a încercat s-o împiedice ulterior, Cécilia Ciganer-Albeniz declara că Richard Attias este singurul bărbat pe care l-a iubit cu adevărat. Aceasta a recunoscut că a renunţat la statutul de primă-doamnă a Franţei pentru a-şi dovedi dragostea pe care i-o poartă omului de afaceri de origine marocană.

> Cécilia Ciganer-Albeniz a început relaţia cu Richard Attias (48 de ani) din 2005, când încă era căsătorită cu Nicolas Sarkozy. Mariajul soţilor Sarkozy a cunoscut atunci o criză profundă, alimentată şi de relaţia extraconjugală pe care actualul lider francez a avut-o cu o jurnalistă de la publicaţia „Le Figaro“. Pentru a nu-i compromite şansele soţului la alegerile prezidenţiale din mai 2007, Cécilia s-a întors în braţele acestuia, iar Nicolas Sarkozy a devenit şeful statului francez.