Din categoria cărţilor de tip "kiosk", volumul "Sfârşitul Ceauşeştilor", de Grigore Cartianu, a fost cel mai bine vândut de la Bookfest, potrivit estimărilor companiei care a editat cartea.
România duce lipsă de mecanisme de monitorizare a vânzărilor de carte. Acestea sunt raportate, individual, de edituri, pe propria răspundere. Statutul volumelor distribuite odată cu un ziar, denumite ediţii "kiosk", rămâne unul hibrid, pornind de la preţul lor special, mecanismul de promovare de care au parte, şi, implicit, expunerea mediatică.
Vânzările unor volume precum "Întâlnire cu un necunoscut", de Gabriel Liiceanu (490 de exemplare), "Narcotice în cultura română. Istorie, religie, literatură", de Andrei Oişteanu (500 de exemplare), "Explozii în Stockholm", de Liza Marklund (500 de exemplare), "Simbolul pierdut" de Dan Brown (400 de exemplare), cu care publicul se întâlneşte pentru prima dată la Bookfest, nu pot fi comparate cu acelea ale unei cărţi care conţine texte apărute integral în presă.
Volumul "Sfârşitul Ceauşeştilor", de Grigore Cartianu, s-a vândut la Bookfest în 2.130 de exemplare, potrivit monitorizărilor efectuate de Adevărul Holding şi anunţate de autor într-un editorial din ziua de 16 iunie.
Conform unui articol din 13 iunie publicat pe site-ul cotidianului, cartea, care reprezintă totodată primul număr al colecţiei "Bestseller Adevărul", fusese achiziţionată de 2.500 de cititori.
Spre deosebire de restul volumelor disponibile la Bookfest, "Sfârşitul Ceauşeştilor" a avut parte de o lansare care a durat cinci zile şi de numeroşi invitaţi.