Ceaţa perturbă traficul aerian la Timişoara

Ceaţa perturbă traficul aerian la Timişoara

O aeronavă care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara a fost deviată spre Budapesta, iar un număr de 13 curse aeriene care ar fi trebuit să ajungă în această dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Timişoara înregistrează întârzieri peste o oră, din cauza ceţii.

Avioanele veneau din Spania, Ukraina, Republica Moldova şi din ţară.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Timişoara, Nicoleta Trifan, a declarat că o aeronavă cu 144 de pasageri la bord, care ar fi trebuit să ajungă la Timişoara, a aterizat, noaptea trecută, pe aeroportul din Budapesta din cauza ceţii din zona aeroportului timişorean. Este vorba de o cursă a companiei Wizz Air care venea de la Madrid. Trifan a afirmat că pasagerii vor ajunge la Timişoara cu autocare puse la dispoziţie de compania aeriană, dacă ceaţa din zona aeroportului nu se va ridica.

O altă aeronavă, a companiei Carpatair, care trebuia să aterizeze în această dimineaţa de la Chişinău, a fost deviată pe aeroportul arădean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot din cauza ceţii, alte 11 curse aeriene care ar fi trebuit să decoleze azi de la Timişoara înregistrează întârzieri.

"Deoarece toate aceste curse care aterizează cu întârziere ar fi trebuit să preia pasagerii de la Timişoara spre alte destinaţii, vor fi afectate de întârzieri un număr de 11 curse spre Bucureşti, Marea Britanie, Germania, Italia şi Grecia", a mai declarat Nicoleta Trifan.