Evenimentul Zilei > Politica > CEARTĂ între liberali pentru FUNCȚII de conducere în Parlament
CEARTĂ între liberali pentru FUNCȚII de conducere în Parlament

CEARTĂ între liberali pentru FUNCȚII de conducere în Parlament

EVZ a aflat, pe surse, că liberalii își dispută funcții de conducere în noul Legislativ, chiar dacă PNL are doar 99 de mandate din totalul de 465 de parlamentari.

Astfel, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan vrea să fie lider de grup al deputaților liberali, au precizat surse din partid, pentru EVZ. Mihai Voicu, ales deputat în Diaspora, dorește funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Liberalii Gigel Știrbu și Victor Paul Dobre vor să fie șefi de comisii, primul la cea de cultură, celălt la cea de administrație. 

Fostul președinte al PNL, Alina Gorghiu, care a obținut un mandat de senator de Timiș vrea să fie vicepreședinte al Senatului. Dacă până acum Mihai Voicu o susținea pe Gorghiu, în prezent, el a trecut de partea Ralucăi Turcan, pe care o susține în funcția de vicepreședinte al Camerei, potrivit surselor citate. 

Lider grupului senatorilor liberali ar putea fi fostul parlamentar PP-DD, Daniel Fenechiu, sau notarul Iuliana Laura Scântei, trimisă de la Capitală să candideze la Iași.