Cea mai scumpă femeie e un iaht!

Cea mai scumpă femeie e un iaht!

Se numeşte "Lady Moura" şi, chiar dacă nu are dimensiunile de vis ale unui fotomodel, posedă calităţi net superioare la "categoria" pe care o reprezintă.

A fost lansată "la apă" în anul 1990 şi măsoară 105 metri lungime. La “imaginea" ei au contribuit, timp de patru ani, o echipă condusă de arhitectul italian Luigi Sturchio. Acesta s-a ocupat de realizarea designului interior si exterior deopotrivă, în timp ce partea de inginerie poartă semnătura Blohm&Voss. "Lady Moura" şi ocupă locul 11 în clasamentul celor mai mari iahturi existente.

Cum era de aşteptat, ideea creării acestei “femei" superbe îi aparţine unui bărbat.

"Lady Moura" a fost realizată la comandă pentru Nasser Al-Rashid. Deşi numele său nu este foarte cunoscut, Nasser este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Arabia Saudită, proprietarul Rashid Engineering. Descendent al unei familii regale, miliardarul nu apare în topul anual Forbes, pentru că şi-a păstrat bine imaginea departe de ochii presei, astfel că nu există prea multe informaţii despre el (momentan nici averea sa nu poate fi estimată decât cu marje semnificative de eroare).

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot ceea ce se ştie este că miliardarul este deţinătorul celui mai scump iaht din lume, care poate fi văzut ancorat în Monaco pe perioada verii sau în Palma de Mallorca primăvara şi toamna.

Ca o notă…inedită, Nasser este absolvent al Universităţii din Texas, şi a contribuit la biblioteca ex-preşedintelui Clinton!

Un gigant al apelor

Puntea şi structura interioară sunt realizate din metal masiv, pentru a garanta siguranţa şi rezistenţa necesare. Este un gigant al apelor, dotat cu două motoare diesel KHD-MWM, fiecare având puterea de 5050 Kw, echivalentul a 6700 CP. Toate uşile şi acoperişurile coridoarelor de trecere sunt cu deschidere acţionată hidraulic de senzori pentru a uşura la maxim efortul. Viteza la care poate ajunge "Lady Moura" este impresionantă: peste 20 de noduri marine.

Iahtul are o capacitate de 60 de persoane, iar la bordul său au fost amenajate plaje artificiale cu cel mai fin nisip şi o piscină foarte mare cu acoperiş detaşabil. Sala de mese este mobilată cu piese superbe, create la comandă. Toată mobila cu care este dotat iahtul a fost fabricată la comandă în Italia şi asamblată în Hamburg, sub stricta supraveghere a lui Luigi Sturchio.

Cel mai important punct de atracţie de la bordul vasului este elicopterul propriu, model Sikorsky S76B. De altfel, faptul că iahtul deţine trei heliporturi de pe puntea sa superioară constituie o atracţie în sine. Preţul este pe măsură: la achiziţionare ambarcaţiunea a costat nu mai puţin de 200 de milioane de dolari. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/o5fIqvcsPdg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 200.000.000 $ este prețul iahtului

105 metri este lungimea vasului

3 heliporturi se află pe puntea superioară