Cea mai rapidă rețetă de dulceață. Durează doar oră să o faci și are un gust incredibil

Sursă Youtube

Bucătarii au dezvăluit cea mai rapidă rețetă de dulceața de caise. Aceasta este un desert extrem de gustos pentru zilele de iarnă și se prepară în mai puțin de o oră.

Dulceața de caise este unul dintre cele mai căutate deserturi, iar bucătarii au explicat cum se prepară cea mai simplă și gustoasă rețetă. Ai nevoie două kilograme de caise și de câteva ingrediente de bază. Aceasta se poate adăuga în clătite, pe pâine sau în alte prăjituri.

Ingredientele necesare sunt: 2 kilograme de caise,1,6 kilograme zahăr, sucul de la o lămâie mare, 1 lingură esență de migdale (opțional).

Rețetă, dulceață de caise

Primul pas este pregătirea caiselor. Se spală bine caisele şi se aleg fructele coapte și parfumate, dar care sunt în stare bună, fără lovituri sau porțiuni stricate. Se scot sâmburii și, pentru cei care preferă acest lucru, ei se pot sparge, iar miezul poate fi folosit pentru un plus de aromă naturală de caise.

Apoi, într-o oală de aproximativ 7-8 litri se pun caisele cu zahărul şi zeama de lămâie, peste care se adaugă o cană de apă. Bucătarii te sfătuiesc să alegi o oală înaltă pentru a nu da pe afara compoziția.

Sursă Pixabay

Oala se pune la foc mic timp de aproximativ 50 de minute și mare atenție, atunci când preparăm dulceața, întreaga compoziție trebuie amestecată constant și cu atenție pentru a nu zdrobi fructele.

Pentru a vedea când dulceața este legată, se pune o picătură din compoziția din oală pe o farfurioară şi dacă stă ca o bobiţă este gata. Dacă se întinde și este încă foarte fluidă, se mai lasă la fiert. Cu 10 minute înainte de a lua oala de pe foc și se poate adăuga miezul sâmburilor de caise. A venit momentul să pui dulceața în borcane și să lași la răcit câteva ore, potrivit vbiz.ro.

Rețetă, dulceață de gutui

Pentru dulceața de gutui fără fierbere vom avea nevoie de 5 gutui, 5 cm de rădăcină de ghimbir, 1 kg de miere, 1 linguriță de pulbere de scorțișoară și 1 lămâie.

Gutuile se vor spăla bine, după care tăiate în jumătăți, eliminând părțile viermănoase. Acestea se vor da pe răzătoarea mare într-un bol de sticlă sau într-un vas de ceramică, după care se va adăuga ghimbirul dat pe răzătoarea cu găuri mici. Nu uita de pulberea de scorțișoară și sucul proaspăt stors de la lămâie, după care mierea și se amestecă bine, până la omogenizare, cu o linguriță de lemn. Vasul unde sunt toate ingredientele trebuie lăsat între 3 și 5 zile la macerat, fiind amestecat zilnic.