Plângerea a fost depusă luni în Pennsylvania, iar autorul său, care a dorit să-și păstreze anonimatul, susține că a fost hărțuit de sute de ori de către un șef al Cercetașilor în anii 1970.

„Este evident că acuzații Boy Scouts continuă să ascundă adevărata natură a mușamalizării și extinderea epidemiei de pedofilie din sânul organizațiilor lor”, se arată în plângere.

În cadrul unei conferințe de presă organizate marți, avocații AIS au declarat că au înregistrate numele a circa 350 de prădători sexuali din cadrul aparatului „Boy Scouts”, din 48 de state americane și Districtul Columbia. Dakota de Nord și de Sud sunt singurele state care nu au sesizat AIS în legătură cu abuzuri sexuale asupra cercetașilor.

„Fiecare dintre acești 350 de pedofili are probabil zeci de alte victime care nu au rupt încă tăcerea”, le-a spus avocatul Stewart Eisenberg ziariștilor prezenți, citat de Newsweek.

Echipa de avocați a informat și că peste 800 de persoane cu vârste cuprinse între 14 și 88 de ani au relatat abuzuri mai vechi sau mai recente, după ce AIS a început o campanie de informare la nivel național pentru a încuraja victimele abuzurilor sexuale să aibă curajul să vorbească despre dramele lor.

Mirosul bărbatul din sac

Avocatul Andrew Van Arsdale a subliniat curajul celor care au vorbit până acum, arătând că decizia acestora nu a fost ușoară. „Ei simt încă mirosul bărbatului care s-a strecurat în sacul lor de dormit”, a spus el, adăugând că de când AIS a început campania cu clipuri video difuzate în toată America, „apelurile telefonice nu se mai opresc”.

Un alt avocat, Tim Kosnoff, a declarat că numărul persoanelor care au anunțat abuzuri la AIS permite ca Boy Scouts să fie catalogată drept „cea mai mare rețea de pedofili din lume”.

Distrugerea probelor

Kosnoff a depâns faptul că, deși abuzurile din interiorul Boy Scouts of America au explodat de-a lungul ultimelor decenii, Congresul Statelor Unite nu a mișcat un deget. Începând cu 1910, a spus avocatul, Boy Scouts au evidențe cu membrii staff-ului acuzați de abuzuri sexuale. În anii 1970, însă, angajații au început să distrugă aceste dosare.

„Prin comparație cu aceste abuzuri, cazurile înregistrate în Biserica Catolică par mărunțișuri”, a mai spus Kosnoff.

Avocatul a precizat și că abuzurile sexuale ale șefilor Cercetașilor sunt răspândite oarecum uniform pe teritoriul Statelor Unite. „Veți vedea mai multe plângeri în statele cu populații mai mari”, a zis Kosnoff, precizând că nu a primit sesizări din Dakota. El a declarat că a înregistrat un mare număr de plângeri din California, Texas și Florida, statele cu cel mai mare număr de locuitori, precum și din Carolina de Nord. „Dar abia am început”, a explicat Kosnoff.

Într-o declarație dată publicității tot marți, Boy Scouts of America a prezentat scuze victimelor și a dat asigurări că a „făcut pași importanți de mulți ani pentru a ne asigura că reacționăm prompt și eficient la plângerile de abuzurile sexuale”