Cea mai mare clinică de arși din România, deschisă după trei ani

Niciunde în România nu mai există o clinică așa mare dedicată cazurilor deosebit de grave. Saloanele nu doar că respectă toate standardele europene, ci sunt multifuncționale, fi transformate instantaneu, în caz de nevoie, în săli de operații.

În prezența ministrului Sănătății, la Timișoara a fost inaugurată, miercuri, Clinica de Mari Arși, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean ”Pius Brânzeu”.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a participat la deschiderea a trei saloane din cinci, cât va avea în total această secție. Primele trei boxe sunt complet echipate și funcționale, în timp ce la celelalte două se fac ultimele retușuri privind montarea aparaturii de susținere a vieții. Și acestea vor fi deschise, până la finalul acestei luni, a declarat managerul unității sanitare, doctorul Marius Craina.

Primele trei saloane au fost finalizate ca amenajare, cu bani de la Consiliul Județean Timiș, încă din decembrie 2016, aproape trei ani apoi așteptându-se dotările promise de Ministerul Sănătății. Autoritățile județene au investit aproximativ 1,5 milioane de euro pentru amenajarea saloanelor, iar aparatura, în valoare de 3,5 milioane de euro, a fost achiziționată de Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială.

„Observați că de când am intrat zâmbesc, pentru că în sfârșit avem un centru pentru mari arși care poate să trateze acești pacienți în condiții absolut optime pentru patologia lor. Am văzut centre din străinătate și sunt atât de mândră că acest centru este identic și poate chiar la un nivel superior.

Este foarte important că începând de mâine acest centru va putea să primească pacienți, că are medici și personal pregătit pentru a putea trata acest tip de pacient, că Ministerul Sănătății, autoritățile locale și spitalul au realizat această minune. Este o zi istorică”, a declarat, la inaugurarea Clinicii de Mari Arși, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Programul vizitei ministrului are în agendă vizite la Maternitatea Bega, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu”, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”dr. Victor Babeș”, urmând ca ultima unitate sanitară vizitată să fie Institutul de Boli Cardiovasculare.