Katie Hopkins, dailymail.co.uk: “Mi-am petrecut o zi întrebând oamenii pe stradă dacă aşteaptă cu nerăbdare Olimpiada de la Rio. Cei mai mulţi mi-au răspuns că nici măcar nu le pasă. Tot ce va urma după Londra va fi dezamăgitor, mi-au spus persoanele cu care am stat de vorbă sau că nu mai văd rostul acestor întreceri când toată lumea încearcă să trişeze. Dacă mă uit la un sportiv profesionist, vreau să văd ce performanţe are el pe bune, ziceau oamenii.

Aproape 50% din americani cred că jocurile din acest an ar trebui anulate iar 70% dintre localnici spune acelaşi lucru.

Un savant al Universităţii de stat din Rio spunea că o glumă cu Dumnezeu care este brazilian reflectă exact cum este percepută situaţia din Brazilia: “Uite Zika. Iată şi corupţia. Iată şi recesiunea. Singurul lucru care nu s-a produs încă e invazia lăcustelor”

Are dreptate. Rio e atacat pe toate fronturile.

Din punct de vedere financiar, Rio nu este potrivit pentru un eveniment de asemenea anvergură. În momentul în care autorităţile locale au decis să diminueze fondurile pentru sănătate, educaţie şi poliţie, s-au văzut nevoite să facă rost de 20 de miliarde de dolari pentru găzduirea Olimpiadei. Ţara este într-o recesiune profundă şi într-o gravă criză politică.

Nici din punctul al mediului, Rio nu este potrivit pentru a găzdui Jocurile Olimpice.

Peste 60 de muncitori brazilieni au lucrat intens o săptămână pentru a îndepărta 33 de tone de peşte mort din apele în care se vor desfăşura competiţiile de canotaj. Muriseră din cauza poluării.

Aerul este toxic. Iar dacă vă faceţi griji cu privire la calitatea apei, poate vă va consola faptul că, la Rio, mulţi oameni mori din cauza “calităţii” aerului.  

Şi nici din punctul de vedere al măsurilor de securitate, Rio nu este potrivit pentru a găzdui JO.
Brazila este capitala crimei mondiale. Acum câteva săptămâni, un corp ciopârţit a fost adus de ape pe plaja unde se vor desfăşura meciurile de volei. (Evenimentul Zilei a publica chiar astăzi un articol despre un diplomat de la Consulatul Rusiei din Rio care a împuşcat mortal gangsterul care-l atacase. Mai multe detalii AICI)

Şi dacă problemele financiare, de mediu şi de securitate nu au fost suficient de convingătoare pentru a vă opri să mergeţi la Rio, atunci virusul Zika ar trebui să fie un argument serios.

Dacă doar un număr mic dintre sportivii şi spectatorii (din toate colţurile lumii) pe care îi trimitem acolo vor fi infestaţi cu acest virus care deformează pruncii în pântecele mamelor, există şanse foarte mari ca înfricoşătoarea boală să ajungă în toate colţurile lumii.

Şi vă reamintesc despre partrecerile de varicelă la care ne ducem copiii ca să se infecteze şi să devină imunii cât mai de timpuriu posibil.

Deci haideţi să ne infectăm împreună”.

 

Te-ar putea interesa și: