Gustul roșiilor coapte ajunge să fie o amintire în sezonul rece. Cu toate că acestea se găsesc și iarna în supermarketuri, savoarea lor nu se compară cu cea a roșiilor de grădină, culese în perioada verii. Multe gospodine le folosesc pentru prepararea conservelor sau le pun la congelator tocate mărunt. Există încă o metodă eficientă pentru păstrarea acestora peste iarnă.
Roșii întregi la congelator. Cum trebuie să procedezi
La finalul sezonului cald, cantitățile de legume sunt generoase, motiv pentru care gospodinele pregătesc conserve pentru iarnă. În cazul roșiilor, variantele de conservare sunt destul de limitate. Majoritatea gospodinelor aleg să le toace mărunt și să le pună la borcan sau le transformă în bulion.
Există o variantă mai simplă pentru a le păstra peste iarnă. Spre deosebire de aceasta, conservarea prin fierbere poate solicita mai mult timp.
Ideale pentru ciorbe și sosuri
Multe persoane cred că roșiile congelate întregi vor suferi modificări de textură și gust. Fals! Mai mult, acestea vor fi la fel de suculente și gustoase. Acestea se pot folosi ulterior în ciorbe, supe și sunt ideale pentru prepararea sosurilor.
Înainte de a le pune în pungi, roșiile se spală și se scurg de tot excesul de apă. Acestea se așează pe un material absorbant și se îndepărtează codițele și frunzele mici.
Este ideal să folosești o pungă cu fermoar, care îți va permite ulterior să le scoți cu ușurință și să le decongelezi.
Roșii congelate, ideale pentru sosuri
Pentru a evita risipa alimentară este esențial să le congelezi în porții mai mici. Peste iarnă, acestea se pot decongela și folosi la prepararea sosurilor pentru paste sau la diverse alte mâncăruri. Atunci când sunt scoase din congelator, roșiile se vor dezgheța la temperatura camerei și nu își vor schimba textura.
Totodată, acestea se pot toca mărunt pentru a fi păstrate la congelator.