Cea mai bună saltea pentru dureri de oase

dureri de oase

Dacă vă confruntați cu dureri de oase, în special cu dureri de spate sau de șolduri, s-ar putea să vă fie extrem de greu să reușiți să vă odihniți corespunzător.

Dar nu trebuie să lăsați durerile articulare să stea în calea odihnei, care este atât de importantă pentru toți! Iată o serie de sfaturi și trucuri care vă vor atenua durerile din timpul nopții și să vă vor scăpa de disconfort.

Aveți grijă la poziția de somn!

Șoldurile sunt puncte sensibile în care se acumulează tensiune. Dacă se pune prea multă presiune pe ele, durerea se va accentua și vă veți trezi frecvent în timpul nopții. Pentru cei care au probleme cu un singur șold, dormitul pe cealaltă parte poate fi o opțiune bună. Totuși, veți avea tendința să vă întoarceți pe partea cealaltă, inconștient, în timpul somnului.

Un truc util este să puneți o pernă între genunchi, pentru a asigura alinierea corectă a șoldurilor și a coloanei vertebrale. Însă, indiferent de aceste opțiuni, trebuie să alegeți saltele potrivite pentru dormitul pe laterale. Ideal ar fi să optați pentru o saltea medie ca fermitate. O saltea prea moale va crea o curbură nenaturală a spinării, iar o saltea mult prea fermă vă va face să dormiți încordați și va pune presiune pe punctele de sprijin.

O opțiune și mai bună este să dormiți pe spate. Aceasta este o poziție care nu pune presiune nici pe șolduri, nici pe umeri. Însă, în acest caz aveți nevoie de o saltea medie spre fermă, care să vă susțină corect spatele în timpul somnului.

Asigurați-vă că dormiți pe salteaua potrivită!

O saltea care eliberează tensiunea din mușchi și oase are un rol extrem de important. Deși există multe tipuri de saltele care garantează că ameliorează durerile o saltea din straturi de spumă este adesea cea mai bună alegere. Aceasta le permite șoldurilor să se scufunde în saltea fără să simțiți vreo urmă de tensiune sau durere.

Un alt factor la care să fiți atenți atunci când căutați o saltea ortopedica este să amelioreze durerile de spate este ca aceasta să fie profilată în mai multe zone. În plus, trebuie să verificați dacă saltelele sunt special concepute pentru a distribui uniform greutatea corporală, astfel încât să nu apară durere în zonele de sprijin.

Faceți câteva exerciții de stretching înainte de somn!

O altă metodă prin care puteți ameliora durerile de oase și în special de șolduri este să faceți câteva exerciții ușoare pentru a vă întinde mușchii înainte de culcare. Iată un exemplu: stați în poziție de fandare, puneți-vă mâinile pe șolduri și mișcați pelvisul și trunchiul înainte până când simțiți că mușchii se întind. O altă variantă este să stați pe spate și să vă îndoiți genunchii. Apropiați tălpile și aduceți călcâiele cât mai aproape de corp și repetați mișcarea de câteva ori, până simțiți că presiunea din șolduri este eliminată.

Câteva sfaturi pentru activitățile din timpul zilei

Pe lângă rutina de seară, este extrem de important ce faceți în timpul zilei. Există o mulțime de trucuri la care puteți apela pentru a reduce tensiunea din șolduri și, în general, durerea de oase. Iată care sunt acestea:

1.Faceți sport frecvent!

Specialiștii recomandă să faceți mișcare în fiecare zi sau cel puțin de trei ori pe săptămână. Însă, pentru persoanele care au dureri de oase este important să își aleagă seria de exerciții cu mare grijă. Un antrenament care solicită foarte mult articulațiile – și aici ne referim la alergare, sărituri sau drumeții lungi, pe teren accidentat – pune multă presiune pe articulații și poate agrava durerile. Exercițiile cu impact redus, mai puțin intense, au un efect optim.

Încercați câteva mișcări prin care să vă întindeți și să vă relaxați musculatura. Puteți face o plimbare sau puteți să înotați ușor. Bineînțeles, și yoga este o variantă bună.

2.Aveți grijă la dietă!

Alimentația este o componentă cheie în reducerea durerilor de oase. Pentru început, o dietă sănătoasă vă poate ajuta să slăbiți, ceea ce reduce presiunea din articulații. Nucile, semințele și rădăcinoasele, precum și cerealele integrale, conțin substanțe nutritive care întăresc articulațiile. Există, de asemenea, anumite alimente care vă pot ajuta să aveți un somn mai bun. Printre acestea se numără peștele gras, nucile, orezul, precum și laptele.

3.Atenție la postură!

În timpul zilei trebuie să aveți mare grijă la postură. Atunci când stați pe scaun, evitați să vă încrucișați picioarele! Alegeți un scaun de birou care să vă permită să vă mențineți șoldurile, genunchii și picioarele aliniate. Dacă lucrați în picioare, sunt recomandate pauzele frecvente. Statul în picioare pentru o perioadă îndelungată de timp este extrem de nociv pentru artculații. O scurtă plimbare sau câteva exerciții de întindere pot atenua durerile de oase sau articulații.

În concluzie, există nenumărate motive din care apar dureri osoase. Din păcate, de multe ori, această problemă vă afectează somnul. Așadar, pentru a vă putea odihni corespunzător, aveți grijă să faceți mișcare, să dormiți în poziția potrivită și să vă alegeți o saltea bună. Dacă respectați aceste sfaturi simple, durerile osoase se pot ameliora considerabil pe termen lung, astfel că vă veți putea bucura de un somn neîntrerupt.