Omleta este, cu siguranță, unul dintre cele mai delicioase preparate. Nimeni n-o poate refuza. Are numeroși nutrienți, în special vitamina B, și o valoare nutrițională mare. E gustoasă în orice fel e gătită. Simplă sau cu jumări, omleta este bucuria unui mic-dejun de calitate. Și, atenție, ajută la pierderea kilogramelor și controlează foamea!
Omleta este "prietenoasă" cu foarte multe ingrediente. Depinde doar de noi să în ce mod îi sporim savoarea.
Una dintre cele mai ciudate și mai gustoase combinații este omleta cu crab sau - după gust - cu creveți.
E un deliciu cu fructe de mare, cu arome grozave și proaspete. O rețetă simplă și delicioasă, plină de proteine, completată cu gustul moale, delicat și dulce al crabului proaspăt combinat cu gustul blând și cald al mărarului.
Ingrediente
- O bucătă mică de unt
- 3 ouă
- Sare si piper
- 2 linguri de arpagic, tocat marunt
- 2 linguri de marar, tocat marunt
- 2 linguri de carne de crab maro (sau creveți)
- 4 linguri de carne albă de crab (sau creveți)
- Salata verde (opțional)
Cum se prepară
Se bat ouăle, condimentele, ierburile și carnea de crab rumenită (sau creveții, dacă preferați) într-un bol mic, apoi se topește o cantitate mică de unt într-o tigaie mare, plată, antiaderentă.
Se pune la foc mediu și, când tigaia este fierbinte, se toarnă amestecul de ouă. Cu ajutorul unei spatule, învârtiți în jurul tigaiei pentru a amesteca ușor ouăle, astfel încât ouăle să ajungă deasupra.
Învârtiți din nou, astfel încât să obțineți un cerc mare și uniform, umplând golurile din tigaie cu oul crud.
Se împrăștie peste ou carnea proaspătă de crab alb sau creveții și, când oul este aproape gătit și partea de dedesubt este ușor aurie, se pliază omleta în tigaie, apoi se strecoară pe o farfurie caldă și se presară cu ierburile rămase.
Se servește cu o salată verde proaspătă.
Are 618 calorii, 0.2g carbohidrați, 69.7g proteine și 37.7g grăsime.