Curățarea usturoiului poate fi o provocare pentru multe gospodine. Pentru a evita răspândirea mirosului neplăcut în bucătărie, unele persoane aleg să îl curățe sub jetul de apă rece. Puțini știu că există și alte metode eficientă și rapidă pentru a îndepărta învelișul de pe cățeii de usturoi.
Cum cureți cățeii de usturoi fără ustensile
Pentru prima metodă vei avea nevoie de două recipiente cu capac. De asemenea, se poate folosi și un borcan cu capac. Cățeii de usturoi se înțeapă cu ajutorul unui cuțit la ambele capete.
Ulterior, aceștia se pun în recipient, iar deasupra se așează capacul. Borcanul sau bolul cu capac se agită timp de 1-2 minute. Dacă deschizi vasul respectiv vei putea observa că usturoiul este complet decojit.
Cum îl cureți dacă ai la îndemână doar o lingură de lemn
O altă metodă de curățare a usturoiului implică folosirea unei linguri de lemn sau de metal. Acesta se pune pe blatul de bucătărie sau pe tocător, iar cu mânerul lingurii se apasă cu putere. Usturoiul se va zdrobi ușor, iar învelișul se va îndepărta rapid.
Pentru a obține rezultatul dorit, este indicat să alegi cu atenție usturoiul. Bulbii ofiliți sau pătați nu se vor curăța ușor și nici nu vor putea fi folosiți în diverse preparate.
Cea mai simplă metodă pentru a curăța usturoiul
O variantă mai simplă pentru curățarea acestuia este să folosești două boluri de dimensiuni egale. Poziționează-le unul peste altul și agită-le cu putere. După 30-40 de secunde, rezultatul te va impresiona.
Dacă nu ai nevoie pe moment de acest ingredient și vrei să nu depui efort pentru curățare, alege această variantă. Pune bulbii într-un bol cu apă rece și lasă-i la înmuiat timp de o oră. Coaja se va putea îndepărta în doar câteva minute și mirosul nu va mai fi atât de puternic.
De asemenea, bolul poate fi introdus pentru 30 de secunde la cuptorul cu microunde.