Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai bântuită insulă din lume este de vânzare| GALERIE FOTO
Cea mai bântuită insulă din lume este de vânzare| GALERIE FOTO

Cea mai bântuită insulă din lume este de vânzare| GALERIE FOTO

Italia a scos la licitaţie o insulă din apropierea Veneţiei, considerată unul dintre locurile cele mai bântuite de pe Pământ.

Autorităţile de la Roma au luat această măsură în încercarea de a reduce  datoria publică, ce se ridica în 2013 la 2,6 trilioane de dolari.

Insula ce măsoară 7 hectare este situată în apropiere de Veneţia, la numai 10 minute distanţă de faimoasa Piaţă San Marco. Istoria ei este una înfricoşătoare. A fost folosită ca loc de carantină pentru bolnavii de ciumă, iar legenda spune că fantomele lor bântuie încă insula. În anul 1992 aici a fpst construit un spital pentru persoane cu probleme psihice, unde unul dintre doctori făcea lobotomii experimentale, scrie cotidianul britanic The Independent.

Există chiar şi un proverb în Italia, care ilustrează cel mai bine renumele negativ al insulei Poveglia: "Atunci când un om rău moare, el se va trezi în Poveglia".

Alte poveşti spun că solul ar fi alcătuit în proporţie de 50% din cenuşă umană.

Mulţi italieni nu sunt de acord cu măsura guvernului de a scoate insula la licitaţie. Pentru a împiedica vânzarea, o asociaţie locală a început să strângă donaţii şi să facă planuri de amenajare a insulei în scopuri turistice.

"Să nu lăsăm ca întreaga lagună să fie vândută bucată cu bucată, de sub picioarele şi bărcile noastre!", sunt îndemnaţi oamenii.