Evenimentul Zilei > Social > Ce va încăleca toreadorul ca s-o cucerească pe Carmen?
Ce va încăleca toreadorul ca s-o cucerească pe Carmen?

Ce va încăleca toreadorul ca s-o cucerească pe Carmen?

Carmen, Celebra operă a compozitorului francez Georges Bizet a fost adaptată şi reorchestrată de compozitorul şi dirijorul Marius Hristescu şi de Concertino Accordion Band, o formaţie instrumentală de renume la nivel mondial. „Carmen - Rock Version” va ajunge pe 14 decembrie, la Sala Palatului.

           „Carmen – Rock Version”, o viziune modernă și o montare provocatoare.  „Orice se poate spune despre producţia Carmen, mai puţin că este o lucrare vulgară. Este o producţie prin care încercăm să descoperim modalitatea de viaţă, de comportament a acestor iubitori de rock care, uneori, sunt pe nedrept judecaţi. Nu sunt rocker, dar imi place muzica bună, unde îşi găseşte locul şi rockul! «Carmen» a crescut şi a suferit modificări constructive, ceea ce se va vedea, în premieră, la Sala Palatului”, declară Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova, care realizează regia artistică a spectacolului „Carmen – Rock Version”.

   Toreadorul Escamillio (interpretat de Ştefan Ignat) va veni călare pe mulţi cai putere! Pe scena Sălii Palatului, taverna din povestea lui Georges Bizet se va transforma în club, iar toreadorul va veni pe motocicletă, pentru a o impresiona pe Carmen (interpretată de solista din Serbia – Ljubica Vranes). Nu vor lipsi nici prietenii necuvântatori ai rockerilor – câinii. Producţia spectacolului este grandioasă!  Au fost special create costume pentru cei 16 solişti, pentru cei 36 de corişti şi pentru cei 18 balerini… De costume şi de decoruri sunt reponsabili: Răsvan Drăgănescu şi Cătălin Botezatu.

  „Mi-am dorit să atrag un public tânăr în sala teatrului de la Craiova. Este fascinant să stai în spatele sălii şi să vezi o mare de capete albe care asistă la spectacole. Însă am început să abordăm şi genul de spectacole prin care să atragem tinerii. Dacă mâine îmi închei mandatul de manager, am satisfacţia că văd la casa de bilete tineri îndrăgostiţi care vin, ţinându-se de mână, să cumpere bilete la lojă. Totodată, «Carmen – Rock Version» a făcut o impresie excelentă şi în rândul publicului trecut de a doua tinereţe!”, spune Antoniu Zamfir.  Opera a avut premiera la Craiova și a fost foarte apreciată și de rock-eri!

  Ce proporţii are opera „Carmen – Rock Version”? Cât este rock, cât este operă? „Sunt două elemente care se îmbrăţişează… Opera lui Bizet este integral cântată de solişti, nu s-a umblat la nici măcar o notă, însă transpunerea în scenă este rock!  Carmen – Rock Vesion este un act artistic de înaltă ţinută, în care 90 % este operă şi 10% este rock!”, mărturiseşte Antoniu Zamfir.  

  Pe 14 decembrie, opera şi rockul vor avea de împărţit marea scenă a Sălii Palatului. „Carmen – Rock Version” se află în turneu prin ţară şi prin Chişinău. La Bucureşti va fi al 14-lea spectacol din ţară, cu o distribuţie internaţională de excepţie! Opera lui Bizet va fi interpretată de Concertino Accordion Band, alături de Corul şi Baletul Operei Române Craiova. Iată distribuţia: Carmen – Ljubica Vranes –  (Serbia), Don Jose – Bogdan Zahariea (Timişoara), Michaela – Renata Vari, Escamillo – Ştefan Ignat (Bucureşti), Zuniga – Dragoljub Bajić (Serbia), Frasquita – Noemi Modra, Mercedes – Natasha Rasić (Serbia), Morales – Dragoş Drăniceanu, Remendado – Cristian Bălăşescu, Dancairo – Dan Patacă, Lilas Pastia – Dan Cornescu, Manuelita – Anca Ţecu. Regie artistică: Antoniu Zamfir. Conducerea muzicală: Marius Hristescu. Coregrafie: Laurenţiu Nicu. Asistenţi regie artistică: Arabela Tănase, Dan Cornescu.