CE VA FACE leul ca urmare a desemnării noului Guvern

CE VA FACE leul ca urmare a desemnării noului Guvern

Leul, ca și dobânzile titlurilor de stat ar trebui să se aibă o evoluție favorabilă ca urmare a consensului politic care pare să existe asupra noului Guvern, scriu analiștii ING Bank România în cadrul analizei zilnice asupra piețelor financiare.

„Peste week-end, PSD a anunțat că va sprijini cabinetul Cioloș la votul de încredere de mâine din Parlament, după ce un anunț similar a venit recent din partea PNL, celălalt partid mare. Acest sprijin politic larg pentru noul guvern ar trebui să fie pozitiv pentru activele locale in viitor, deoarece reduce riscurile pentru derapaje fiscale în anul electoral 2016”, se menționează în raport. 

„Totuși, deși unii miniștri au un istoric profesional solid (de exemplu, noul ministru de finanțe este un fost economist la banca centrală, Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană), aceștia vor avea o misiune dificilă având în vedere birocrația împământenită. Mai mult, spatiul de manevra este limitat de faptul ca majoritatea parlamentarilor au votat in favoarea unor masuri fiscale expansioniste care vor duce la un deficit bugetar de 3,3% din PIB in 2016, daca nu se vor lua masuri compensatorii”, completează analiștii citați. 

Ne puteți urmări și pe Google News