Alina Gorghiu a precizat că a primit ”cu încântare” invitaţia de a candida pe primul loc la Senat pe listele PNL Timiş la alegerile parlamentare şi că va lua o decizie după ce va discuta cu primarii liberali din judeţ, ea adăugând că listele vor fi validate luni.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, ieri, într-un interviu acordat Hotnews, că nu se vede implicat într-o formulă de guvernare care include PSD.

Întrebat dacă va accepta să conducă un guvern PNL – PSD în cazul în care liberalii şi cei de la USR nu pot forma o majoritate, Cioloş a răspuns: "Eu cred că în momentul de faţă România are nevoie de o guvernare clară, cu o direcţie clară, sau într-o parte sau în alta. Eu, personal, pornind şi de la experienţele trecutului, nu cred că o astfel de structură de guvernare ar putea funcţiona în perioada următoare. Şi, oricum, eu nu mă văd implicat într-o astfel de structură". 

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, ieri, premierului Cioloş, PNL-ului şi USR-ului, care au exclus categoric formarea unui Guvern cu PSD după alegerile parlamentare, că "după alegeri e diferit" şi a lăsat portiţa dechisă pentru orice variantă.

Citește și: Dacian Cioloș: Nu mă văd implicat într-un guvern cu PSD

Ruptură MAJORĂ între Klaus Iohannis, PNL şi Dacian Cioloş

Te-ar putea interesa și: