Ce urmează pentru Capitală. Băsescu și-a devoalat planul câștigător

Ce urmează pentru Capitală. Băsescu și-a devoalat planul câștigător

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, sâmbătă, la Digi24 că nu mai vrea să candideze la Primăria Capitalei, cu toate că este convins că ar fi un primar bun.

Totodată, Băsescu susține că știe chiar și care ar fi prima măsură pe care ar lua-o, măsură ce ar rezolva problema căldurii și apei calde în București, și anume, instalarea unor centrale de cvartal.

„La 68 de ani, 69 de ani aproape... sunt copiii ăștia tineri. Deși, vă asigur că aș fi un foarte bun primar”, a spus Traian Băsescu.

„În primul rând, n-aș mai sta de vorbă cu RADET-ul, pentru că este pregătit terenul încă din 2004 pentru centralele de cvartal. Ca să înlocuiești infrastructura RADET-ului, acum, costă enorm, or Bucureștiul este pregătit, datorită contorizării la scară de bloc și a automatizării celor 750 de puncte termice - făcute în mandatul meu - este pregătit ca la cvartalul deservit de un punct termic din cele 750 să pui o centrală de cvartal. Înlocuirea infrastructurii RADET-ului este atât de scumpă, încât nu mai merită făcută și atenționez că dacă te apuci de un asemenea program, când termini, când ajungi la un capăt, trebuie s-o iei de la capătul celălalt, pentru că asta e viața fierului, a oțelului, a fontei - e limitată. Deci, centralele de cvartal le-aș introduce rapid”, a detaliat Traian Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat dacă ar câștiga alegerile, în cazul în care ar candida, fostul președinte, în prezent europarlamentar, a spus: „Greu de spus, dar cum n-am pierdut niciodată, de ce aș spune că n-aș câștiga?”