Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce trebuie să completeze pasagerii de pe Henri Coandă. Declarația care le salvează timpul
Ce trebuie să completeze pasagerii de pe Henri Coandă. Declarația care le salvează timpul

Ce trebuie să completeze pasagerii de pe Henri Coandă. Declarația care le salvează timpul

Pasagerii curselor aeriene care intră în țară prin Aeroportul Internațional Henri Coandă pot completa declarația epidemiologică online, printr-o aplicație dezvoltată de STS.

 

Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC) a anunțat că pasagerii care intră pe teritoriul României prin fluxul de sosiri al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti au la dispoziţie un chestionar online pentru a complete electronic declaraţiei epidemiologică.

Completarea declarației epidemiologice este o măsură necesară pentru a limita răspândirea noului coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru reducerea efectelor negative înregistrate din cauza pandemiei de COVID-19.

„Pasagerii pot completa, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declaraţiei pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor şi stabilirii de către direcţiile de sănătate publică a măsurilor care se impugn”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor.

Astfel, se arată în documentul citat, pentru eficientizarea fluxului pasagerilor, datele pot fi transmise către punctele DSP din aeroport oricând. Este recomandabil, însă, ca acest lucru să se facă în momentul planficării călătoriei spre România.

„Pentru eficientizarea fluxului pasagerilor, transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face oricând, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România”, se menţionează în comunicatul de presă

Ministerul Transporturilor a mai precizat că, prin folosirea acestei aplicaţii, se reduce timpul de aşteptare pe fluxul de sosiri al aeroportului şi, astfel, se fluidizează traficul pasagerilor care vin din străinătate. De asemenea, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2 printre călători.

„Utilizarea formularului web mai are ca beneficii şi verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum şi protejarea cetăţenilor şi a personalului din aeroport”, se mai arată în comunicatul MinisteruluI Transporturilor.

Chestionarul online poate fi accesat pe platforma https://chestionar.stsisp.rocare a fost dezvoltată de specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale împreună cu echipa de IT a organizaţiei non-guvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, companie aflată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Ministerul Transporturilor menţionează că aplicaţia este disponibilă momentan doar la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi poate fi accesată de pe site-ul www.bucharestairports.ro.

 

Din avioanele de pe Otopeni se fura ca ”în codru”! Procurorii au făcut rețineri masive

Exclusiv. Încrengături dubioase la Aeroportul Otopeni. Reacția SRI