Evenimentul Zilei > Sport > Ce surpriză! România nu va finaliza niciun stadion până la Campionatul European
Ce surpriză! România nu va finaliza niciun stadion până la Campionatul European

Ce surpriză! România nu va finaliza niciun stadion până la Campionatul European

Niciuna dintre cele trei arene care ar fi trebuit să fie folosită pentru antrenamentele echipelor participante le Euro 2020 nu va fi gata

Așa cum era de anticipat, niciun stadion din București nu va fi gata pentru Campionatul European din 2020, din cauza faptului că lucrările au început foarte târziu. Arena din Ghencea și cea e la Arcul de Triumf vor fi finalizate doar parțial, iar stadionul Rapidului va avea de așteptat până va fi inaugurat.

„Am transmis public că prin Compania Naţională de Investiţii vom derula reconstruirea celor patru stadioane. Şi voi începe cu Dinamo, al cărui regim juridic este neclar, acesta este şi motivul pentru care până în momentul de faţă nu s-a făcut nimic. Până nu se rezolvă problema juridică nu există niciun cadru legal ca să putem reface stadionul Dinamo, dar, atenţie, nu abandonăm acest lucru.

La Giuleşti, eu îi rog pe toţi cei care îşi închipuiau că dacă dai ordin de începere a lucrărilor în septembrie 2018, eşti gata cu el în 2019 în luna iunie, să se ridice şi să o afirme public. Deci, Giuleşti este o cauză pierdută, atâta timp cât ordinul s-a dat în septembrie 2019.

În legătură cu Ghencea şi Arcul de Triumf am reuşit să aducem, accelerând ritmul de execuţie a lucrărilor, aceste două stadioane într-un stadiu normal. În momentul de faţă aceste două stadioane vor fi gata pentru antrenamentele echipelor participante: suprafeţe de joc, utilităţi, vestiare, scaune, condiţii pentru presă şi căi de acces.

Acestea sunt condiţiile pentru echipele participante care îşi doresc să desfăşoare antrenamentele, ele urmând să fie finalizate până la sfârşitul anului”, a anunțat Ionuț Stroe, ministrul propus la Tineret și Sport.